Limba română, întrebare adresată de stefyowl, 8 ani în urmă

o compunere descriptiva despre prima ninsoare (tablou de natură).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alinalipciuc
143

Era o zi din luna decembrie cand pe fereastra am observat ninsoarea de afara. La inceput doar fulguia dar apoi a nins ,si-a nins pana ce a doua zi totul era acoperit de un strat alb de nea ca si spuma laptelui. Pamantul amortit nici nu mai dadea semne ca ar fi existat ci doar valuri uriase de omat. Vremea era rece incat de pe tevi se vedeau cu ochiul liber turturii care semanau cu niste stalagtite. Copii munceu cu multa truda la oamenii de zapada insirati pe alee.Era prima ninsoare asa ca toata lumea era foarte entuziasmata,mai ales ca mai era putin si vene Craciunul cu atmosfera de iarna adevarata. Ador prima ninsoare!

Răspuns de 99OchiDeVultur
44
Prima ninsoare



Luna decembrie , așteptata de absolut toată lumea , se așterne peste pământul umed de ploile recente !

Totodată , într-o zi de marți , se pune noaptea peste solul de catifea . Primii fulgi cădeau veseli din cerul supărat . Însă , pământul era prea cald pentru a se așterne pe el zăpadă.

Fulgii erau mari , și totodată strălucitori in lumina lunii . Toată lumea s-a dus la fereastra apartamentului și se uitau la fulgii albicioși .

Următoarea zi solul s-a răcit , iar toți copiii se bucurau de omătul afânat deabea pus . Adulți curățau mașinile de zăpadă și dezgropau rotile automobilului pentru a putea înainta până la locul de muncă .

Tot peisajul , toate bucuriile se sfârșesc peste câteva zile , soarele simtinduse vinovat .

Iarna , peisajul extrem care atrage bucuriile oricărui om , nu durează mult .

Alte întrebări interesante