Limba română, întrebare adresată de cavalerulx, 9 ani în urmă

O compunere descriptiva in care sa-ti imaginezi un peisaj din Muntii Retezat, despre care sa amintesti in compunere.Ps/ compunere de doar 15-20 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreiPopescu2
22
       Pe teritoriul Parcului National Retezat nu este permis accesul cu autoturisme si de aceea este mai greu de ajuns in inima Retezatului.
        Singurul mod in care va puteti apropia cel mai mult este sa mergeti cu masina pana la Poiana Pelegii (1633 m) de unde mai sunt 2 ore de traseu pana la Lacul Bucura, varianta aleasa si de mine de altfel.
Am petrecut 3 zile in Retezat. Nu 3 zile si 3 nopti :), ci 3 zile si 4 nopti, dintre care 2 le-am dormit mai aproape de cer, la cei 2040 de m altitudine ai Caldarii Bucura. In doar 3 zile am trecut prin mai multe stari decat mi-as fi putut imagina vreodata si au trecut peste mine aproape toate fenomenele meteorologice, mai putin ninsoare, desi nu pot sa spun ca nu am vazut petice de zapada netopite dupa iarna.Cand in sfarsit am ajuns in Retezat, arata exact asa cum il vazusem in poze si cum mi-l imaginam, iar bucuria ca in sfarsit reusisem sa il vad era peste masura. Am ales, dupa parerea mea, cea mai frumoasa zona din tot Parcul pentru campare, in „buricul targului”, ca sa zic asa, pe marginea lacului Bucura. Desigur, oriunde altundeva as fi campat probabil as fi spus acelasi lucru, ca e cel mai frumos loc, si asta pentru ca, de fapt, tot Parcul Retezat e de o frumusete rara. Nu exista cuvinte pentru a o descrie, asa ca sper ca pozele pot vorbi pentru mine.
         
Daca nu ati fost niciodata in Retezat, trebuie sa tineti cont si de faptul ca in Retezatnu exista semnal la nicio retea de telefonie mobila decat in cateva locuri numarate pe degete. In zona in care am umblat eu, exista semnal bun in Curmatura Bucurei si foarte slab pe Varful Peleaga. De asememea, trebuie sa stiti ca nu este un munte precum Bucegii de exemplu, unde se pot face trasee de o zi, si seara sa fii acasa.

cavalerulx: Si ,,In concluzie''?
AndreiPopescu2: In concluzie Munti retezat sunt niste munti cu peisaje superbe.Cu multe locuri care te ajuta sa iesi din cotidian intr-o alta lume fascinanta , cu bogatiile naturi.
Alte întrebări interesante