Limba română, întrebare adresată de Mrideni, 9 ani în urmă

o compunere despre alta planeta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petronela1
6
Planeta Venus este a patra planeta de la soare. Interesant, nu? Orbita ei este aproape circulara. Este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, fiind cel mai stralucitor astru de pe cer, bineinteles, dupa Soare. 
Oamenii, curiosi ca de obicei (de asta a murit pisica), au trimis vreo 20 si ceva de sonde spatiale acolo. Ca sa deranjeze extraterestrii, nu de alta. 
E o planeta numai buna de locuit. presiune vre vreo 90 de ori mai mare ca pe Pamant, atmosfera formata din straturi de acid sulfuric, dioxid de carbon, temperaturi de 400-500grade Celsius.
Un loc exceptional, o priveliste de neuitat.

Acolo vreau sa ma duc in vacanta .sper ca te-am ajutat cu ceva ..multumesc please;)
Răspuns de Iulia10987
5
                                              O calatorie pe planeta Marte
Intr-o zi insorita din cer a venit o nava cosmica. Erau trei extraterestri mici si draguti. Ei au inceput sa cerceteze pamantul, unu poza, altul experimenta si o fata se incinta de priveliste ce o inconjura. Eu speriat/a m-am apropiat de ea pe nume Rozalinda si am intrebato: ,, De ce are asa o fata de fericita''. Eu mi-am raspuns ca pe pamant e mult mai frumos decat pe marte. Aici sunt flori casele sunt pe pamant, pasarile iti canta melodios e fermecator. Eu incantata de cele spuse mi-am dorit foarte mult sa plec pe marte. Rozalinda si prietenii ei mi-au primit cu placere. Mi-am luat zborul de pe pamant. Si iata ca am ajuns pe marte. Eram intalniti de un om cu un cap trei picioare, sase maini si sase ochi. Cand am ajuns pe pamant stampilele disparuse-ra. Rozalinda m-a lasat pe pamant mi-a dat mana si a plecat pentru totdeauna.
Alte întrebări interesante