Engleza, întrebare adresată de sidor, 9 ani în urmă

O compunere despre Angelina Jolie ceva usor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Angelina Jolie (născută Angelina Jolie Voight, pe 4 iunie 1975) este o actriță și regizoare de film americană; laureată a unui Premiu Oscar, trei Premii Globul de Aur și douăScreen Actors Guild Awards. A fost numită de către Forbes cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2009, 2011, și 2013.Deseori ea este numită în media „cea mai frumoasă femeie din lume”, viața ei fiind pentru moment una din cele mai mediatizate.]Debutul ei pe micile ecrane a avut loc în copilărie, alături de tatăl ei Jon Voight, în 1982 în filmul Lookin' to Get Out, dar cariera ei de actriță a început abia zece ani mai târziu în producția cu buget redus Cyborg 2 (1993). Primul ei rol de succes a fost în filmul Hackers (1995). De asemenea a jucat în George Wallace (1997), un film biografic în jurul căruia au avut loc multe controverse. Mai târziu a jucat în Gia (1998), și a obținut un OSCAR pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru drama Girl, Interrupted (1999). Jolie a câștigat renumele internațional datorită faptului că a jucat rolul unei eroine de jocuri video, și anume Lara Croft în filmul Lara Croft: Tomb Raider (2001). Ea a mai jucat în Original sin și Life or something like it, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. În 2004 a jucat în Taking Lives, The Fever, Shark Tale, Alexander și Sky Captain and world of tomorrow. A câștigat cei mai mulți bani cu filmul de acțiune-comedie Mr. & Mrs. Smith (în traducere Domnul și Doamna Smith) (2005). În (2006) a jucat în The good sheperd și Beowulf iar în (2007) a jucat în reproducerea romanului scriitoarei Mariane Pearl, A mighty heart. În 2008 Angelina Jolie a jucat în Wanted, Kung Fu Panda și The Changeling. Jolie are câteva proiecte pe anul (2009) Atlas Shrugged și The Mercenary: Love and Honor. Ea a primit de la revista Esquire, distincția Sexiest Woman Alive.Divorțată de actorii Jonny Lee Miller și Billy Bob Thornton, acum este căsătorită cu actorul Brad Pitt,acest cuplu atrăgând atenția întregii lumi. Jolie și Pitt au împreună șase copii, dintre care trei copii biologici - Shiloh, Vivienne Marchelline și Knox Leon, și trei adoptați: Maddox, Pax, și Zahara. Jolie susține cauze umanitare în toată lumea și în calitate deAmbasador al Bunăvoinței (în engleză Goodwill Ambassador) pentru Organizația UNHCR sprijină mult refugiații.

sidor: Am zis ceva ușor in engleză
Andreas2121: copy paste
sidor: Bine…
Răspuns de Andreas2121
1
Angelina Jolie (născută ca Angelina Jolie Voight pe 4 iunie 1975) este o actriţă americană de film şi Ambasadorul Bunăvoinţei (în engleză Goodwill Ambassador) pentru Organizaţia UNHCR (Organizaţia Naţiunilor Unite de comisari speciali pentru refugiaţi). Se spune deseori în media că ea ar fi una din cele mai frumoase femei, viaţa ei fiind pentru moment una dintre cele mai mediatizate. A primit trei premii Globul de Aur, două premii ale Organizaţiei Actorilor de Film şi un premiu al Academiei (OSCAR).

Debutul ei pe micile ecrane a avut loc în copilărie, alături de tatăl ei Jon Voight, în 1982 în filmul Lookin' to Get Out, dar cariera ei de actriţă a început abia zece ani mai târziu în producţia cu buget redus Cyborg 2 (1993). Primul ei rol de succes a fost în filmul Hackers (1995). De asemenea a jucat în George Wallace (1997), un film biografic în jurul căruia au avut loc multe controverse. Mai târziu a jucat în Gia (1998), şi a obţinut un OSCAR pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru drama Girl, Interrupted (1999). Jolie a câştigat renumele internaţional datorită faptului că a jucat rolul unei eroine de jocuri video, şi anume Lara Croft în filmul Lara Croft: Tomb Raider (2001). Ea a mai jucat în Original sin şi Life or something like it, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. În 2004 a jucat în Taking Lives, The Fever, Shark Tale, Alexander şi Sky Captain and world of tomorrow. A câştigat cei mai mulţi bani cu filmul de acţiune-comedie Mr. & Mrs. Smith (în traducere Domnul şi Doamna Smith) (2005). În (2006) a jucat în The good sheperd şi Beowulf iar în (2007) a jucat în ecranizarea romanului scriitoarei Mariane Pearl, A Mighty Heart. 

A fost măritată cu actorii Jonny Lee Miller şi Billy Bob Thornton, iar acum are o relaţie cu Brad Pitt, acest cuplu atrăgând atenţia întregii lumi. Jolie şi Pitt au trei copii adoptaţi, Maddox, Pax, şi Zahara şi doresc să mai adopte încă un copil. Ei mai au şi 3 copii biologici Shiloh, Vivienne Marchelline şi Knox Leon


sidor: În engleză va rog de 25 de randuri
Alte întrebări interesante