Limba română, întrebare adresată de 123dan123, 9 ani în urmă

O compunere despre anotimpul preferat! plz


mimi27: Care este anotimpul tau preferat ?
123dan123: iarna
mimi27: ok, mersi, o sa incep
mimi27: ce iti place sa faci iarna cel mai mult ?
mimi27: Raspunde, ca sa stiu despre ce scriu in compunere, asa pot sa bag de la mine, dar se observa ca nu e facuta de tine
123dan123: sa ma dau cu sania
mimi27: Atat ?
123dan123: ma joc prin zapada
mimi27: Te cheama Dan ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de livioararascan
3
                        Tomana
  Este toamna.
  Copacii si-au schimbat vesmantul intr-o haina aurie.Totul este intr-o alta culoare.
  Toamna este atat de trista.Cerul plange peste noi, revarsandu-si amarul.
  Este atat de trist.Anotimpul poetilor, atat de melancolic...
  Pasarile se pregatesc sa place in tarile calde, lasandu-si cuiburile, lasand totul in  urma, reindorcandu-se  abia la primavara.Toate animalele isi strang provizii  pentru iarna ce va urma.
  Frunzele coboara una cate una din coaci, imbratisand pamantul, spunandu-si  eterna poveste.
Scoala...a venit si ea...pentru unii o bucurie, pentru altii triestete...
Răspuns de mimi27
2
   Pot spune ca anotimpul meu preferat este iarna. Cand spun iarna, imi vin in minte trei cuvinte: zapada, sanie si prieteni. Imi aduc si acum aminte ca eram  in apropierea partiei, a cardurilor de copii care trageau dupa ei veseli saniile. Cei mai mici dintre copii erau insotiti de parinti sau bunici, cei mai mari alergau bucurosi si se intreceau intre ei. Infofolit in haine groase, m-am alaturat grupului vesel de copii. Am urcat cu ei la varful pantei, m-am asezat in pozitia de start si mi-am luat avant. Deodata, saniuta a inceput sa fuga cu tot cu mine alunecand precum un covor fermecat pe o adiere de vant. Un aer rece imi sufla in fata, iar zapada imi biciuia tot corpul. In mai putin de un minut am ajuns la baza dealului. Am urcat din nou panta si am pornit la vale, pe derdelusul aglomerat de copii, am repetat de cateva ori urcatul si coboratul pana ce oboseala si frigul au inceput sa-si spuna cuvantul. Mi-am luat de haturi saniuta si m-am indreptat spre casa. Pe drum am rememorat clipele frumoase petrecute pe derdelus si mi-am promis sa revin a doua zi.  (sper sa ajute cu ceva) 
Alte întrebări interesante