Limba română, întrebare adresată de Denisoru, 9 ani în urmă

O compunere despre carte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
187

Compunere despre carte.

╔════════♡

Bună!

╚════════♡

╔════════♡

Răspuns:

╚════════♡

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului imaginar, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și o introducere scurtă despre tema aleasă.

    De-a lungul timpului, cartea a devenit un obiect cu o mare semnificație pentru toți oamenii. Cartea simbolizează înțelepciunea, știința, cultura și imaginația. Are rolul de a ne înfrumuseța mintea și sufletul și de a ne oferi informații importante care ne vor rămâne întipărite în minte pentru totdeauna dacă suntem pasionați de lectură.

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă)

     Parfumul inconfundabil al paginilor gălbui ale cărților este superb. Clipele în care citim în liniște, cu razele soarelui atingându-ne filele, sunt de neînlocuit. Eroii, prințesele, reginele, ființele fantastice reprezintă personaje pline de culoare, care ne marchează copilăria cu fiecare aventură pe care o citim. Datorită cărților ajungem să cunoaștem personajele, să le aflăm gândurile și să le iubim sau, din contra, să nu fim de acord cu ce comportament au acestea. La școală, ca elevi, suntem întotdeauna înconjurați de cărți, precum manualele și culegerile, de unde primim informații importante și rezolvăm sarcini diverse pentru a ne forma un bagaj de cunoștințe vast. Totodată, poeziile ne îmbogățesc viziunea despre lume, ne impresionează prin versuri cusute parcă cu fir de aur, având un limbaj artistic deosebit.

  • ÎNCHEIERE - oferim o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

        Datorită cărților personajele prind viață în imaginația noastră, cuvintele prind glas și fiecare informație importantă devine o cunoștință nouă, care ne rămâne pentru totdeauna. Astfel, comoara noastră cea adevărată este cartea.

╔════════♡

Succes!

╚════════♡

Alte întrebări interesante