Limba română, întrebare adresată de taya42, 8 ani în urmă

o compunere despre cărțile mele preferate​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristianoproiu08
5

╔════════♥

Bună!  

╚════════♥

╔════════♡

Răspuns:  

╚════════♡

   INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului natural, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și primele impresii despre tema aleasă.

  De-a lungul timpului am citit mai multe cărți frumoase. Cartea care m-a impresionat peste măsură a fost "Amintiri din copilărie" de Ion Creangă. Personajele, umorul și aventurile fac din această operă una pe care nu o poți lăsa din mână.

   CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă).

   Aventurile lui Nică mi-au marcat copilăria într-un mod pozitiv. Limbajul arhaic și regional reprezintă o marcă a autorului Ion Creangă, care conturează o imagine a societății din timpul lui din mai multe puncte de vedere: port, vorbă și mentalități. Satul românesc din secolul al XIX-lea conturat de el este presărat cu umorul specific locului și cu peripețiile  lui Nică. Personajele sunt frumos descrise și bine individualizate. Fiecare întâmplare, precum cea de la cirește, de la scăldat sau cea cu pupăza din tei stârnesc zâmbetul și râsul celor care le citesc. Umorul bine conturat al lui Creangă m-a făcut să înțeleg cât de important este ca oamenii să-și păstreze felul regional de a vorbi, de a se exprima. Astfel, vor rămâne vii amintiri, oameni, personaje. Opera este împărțită în patru capitole foarte interesante și amuzante. Nică mi-a demonstrat, prin aventurile sale, cât de prețioasă este copilăria cu toate obrăzniciile și bucuriile sale.

   ÎNCHEIERE - o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

    Fiindcă această operă a devenit preferata mea, o să o recomand tuturor celor care își doresc să își aducă aminte de clipele frumoase, de copilărie.

╔════════♥

Succes!

╚════════♥


cristianoproiu08: sper ca te.am ajutat
cristianoproiu08: astept coronita
taya42: salut mulțumesc mult
cristianoproiu08: npk
taya42: nu pot să îți dau coroniță din păcate am o eroare dar o sa incerc
cristianoproiu08: daca poti da coroana ma ajuta mult
cristianoproiu08: mai imi trebuia una
cristianoproiu08: si faceam 20
taya42: salut sunt de ieri acum ți-am dat coroniță sper că te-am ajutat putin
Alte întrebări interesante