Limba română, întrebare adresată de mariaoarga2, 8 ani în urmă

O compunere despre ce înseamnă pentru mine 1Decembrie.
Vă rog repede dau coroana am nevoie urgent.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elena123077
4
Pentru mine, 1 Decembrie este o zi încărcată de istorie, o zi care a marcat poporul român în bine şi o zi pe care trebuie să o păstrăm şi să o sărbătorim an de an. Marea Unire din 1918 a reprezentat un moment crucial în dezvoltarea poporului român, fiind rezultatul muncii şi luptelor întregului popor român şi nu doar a unei singure persoane. Elanul românilor a dus la împlinirea unui ţel de mult urmărit şi implicit la păstrarea tradiţiilor şi a valorilor culturale ale poporului român.
Răspuns de cazandenisa3
3

Răspuns:

                                           1 decembrie

Este ceva fermecator. Aceasta zi ma face mandra ca am inima de romanca. Strazile rasuna de marsul soldatilor iar poporul roman s-a reunit inca o data, cu speranta de a oferi pace si armonie patriei noastre frumoase. In fiecare an ne propunem acelasi gand: un popor unit si demn de Romania. Tara mea , este un adevarat motiv sa ma bucur de comorile nepretuite pe care le are . Sunt trei culori care ne amintesc de simbolul luptei pentru patrie , de marea unire. Este  pace in lume , toti se bucura de atmosfera romaneasca , iar eroii , acolo sus , zambesc inca o data pentru  ca au cucerit victorios locurile romanesti unde astazi intreg neamul este recunoscator. O inima tricolora simte cu adevarat reinoirea acestei zile speciale, ziua in care patria mea are inca un motiv de a ne face mandri si fericiti.

 

ps:eu am facut-o la feminin,tu o poti trece si la masculin in functie de ce esti(fata sau baiat)...ca nu m-am uitat la nume:)))

BAFTA!!!

Alte întrebări interesante