Limba română, întrebare adresată de iooana, 9 ani în urmă

O compunere despre cititorul ideal.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gogeleraluca
165
Un proverb românesc spune " Ai carte , ai parte " şi aşa este : devenim mai înţelepţi , citind din învăţăturile altora , aflând din experienţele lor , devenind mai buni , mai sensibili , mai receptivi .
Cu ajutorul lecturii poţi călători oriunde pe mapamond , poţi vedea locuri şi oameni , poţi afla obiceiuri şi tradiţii .
Dacă vrei poţi fi : prinţesa din poveste , zâna bună sau craiasa zăpezii .Este suficient să poţi visa , şi câţi dintre noi nu o fac ?
De câte ori după ce am citit o carte nu ne-am imaginat că suntem personajul principal , eroul pozitiv , cel care înfruntă toate obstacolele , toate pericolele şi izbuteşte .
Chiar dacă suntem săraci , prin lectură ne putem îmbogăţi spiritul . Este o bogăţie pe care niciun hoţ nu o poate fura , pentru că se află in sufletul tău .
Trebuie doar să fii răbdător , să citeşti până la capăt , să ai curiozitate să vezi cum se termină povestea , să ai isteţimea să iei din poveste doar partea bună şi curajul ca în viaţa de zi cu zi să poţi aplica ceea ce ai aflat , cu înţelepciunea eroilor pozitivi.
Cititorul ideal ?
Este acela care nu se plictiseşte după trei pagini de lectură şi caută să vadă lucrurile în profunzime , este acela care se revoltă atunci când răul învinge binele şi se bucură când adevărul iese la iveală ; cititorul ideal este acela care plânge la necazul altuia şi râde la bucurie , este acela care trăieşte la ficare pagină de carte şi ia din ea ce trebuie şi i -se potriveşte .
Alte întrebări interesante