Limba română, întrebare adresată de alex6391027, 8 ani în urmă

O compunere despre " Cum sa te prezinti la un interviu pentru job".​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nu8
3

Răspuns:

Bună sun (numele tău), am (ani tăi) de ani și aș vrea să mă angajez la acest job! Am experiență în animale și mă înțeleg foarte bine cu ele, am absolvit colegiul veterinar. Îmi place foarte mult să îngrijesc de animale mai ales de câini și pisici de aceea îmi doresc acest job.

SPER CĂ A AJUTAT CÂT - DE - CÂT!

Răspuns de surugiuele68
1

In timpul interviului de angajare:

Sfat pentru intregul interviu de angajare: fii atent la tot ce iti spune angajatorul si pune cat mai multe intrebari legate responsabilitatile job-ului. Incearca sa obtii feedback de la persoana din fata ta, pentru a intelege care au fost motivele care l-au determinat sa te cheme la interviu si care sunt temerile acestuia referitoare la angajarea ta. In cazul unei persoane care face reconversie spre un alt domeniu exista mereu semne de intrebare, iar daca afli de la inceputul interviului care sunt acestea, iti poti construi argumentatia astfel incat sa le combati. Citeste mai multe despre cum poti suplini lipsa de experienta in articolul Fara experienta? Promoveaza-te bine!

Este important ca, inca de la inceput, sa scoti in evidenta motivele pozitive pentru care doresti sa iti schimbi domeniul de activitate si sa prezinti acest pas ca pe unul cu rezultate benefice pentru viata ta personala si profesionala. Ofera exemple de lucruri care te atrag la noul domeniu in care esti interesat sa lucrezi.

Integreaza in discurs referinte pozitive la jobul de la care ai plecat, pentru ca angajatorul sa nu creada ca faci acest pas pentru ca esti obligat, ci pentru ca vrei sa imbunataesti o situatie care este deja buna.

De foarte multe ori, angajatorii adreseaza candidatilor urmatoarea intrebare: “De ce crezi ca esti potrivit pentru acest post?” Profita de aceasta ocazie si scoate in evidenta competentele si abilitatile tale, sustinandu-le cu interviu_schimbare_domeniurealizari cuantificabile. Fii specific, da exemple concrete de activitati anterioare relevante pentru job si motive solide pentru care ar trebui sa te angajeze, bazandu-te pe informatiile acumulate inainte de interviu.
Exemplu: “Am urmat cursuri de specializare: x si y, m-am implicat proactiv in activitati care tineau de acest domeniu la locul de munca si am dezvoltat instrumentele necesare acestei sarcini de lucru. Nu in ultimul rand, activitatile derulate in cadrul acestui job corespund aspiratiilor mele, ajutandu-ma sa ma dezvolt continuu, astfel incat sa devin un membru de al echipei dumneavoastra.


Fii pregatit sa le detaliezi procesul tau de pregatire profesionala. Cu siguranta te vor intreba cum vei umple golurile. Arata-le ca detii deja notiunile de baza din domeniul lor si ca deja ai un plan de actiune bine stabilit. “Am inceput deja sa acumulez cunostintele necesare, urmand cursuri de [……..]. Continui acest proces urmand cursuri de specializare si informandu-ma constant de pe site-uri de specialitate: x, y, cartile: z, t.”

Nu le spune, pur si simplu, ca te poti adapta usor. Arata-Ie ca, de-a lungul timpului, ai reusit sa te adaptezi la medii si provocari diverse.

Nu in ultimul rand, tine cont ca atitudinea conteaza: angajatorii cauta oameni onesti si integrii. Incearca sa dai dovada de aceste trasaturi, fii entuziasmat si arata-le ca iti doresti acest job.

Alte întrebări interesante