Religie, întrebare adresată de valentinastegarescu9, 8 ani în urmă

O compunere despre : de ce este bine sa tinem post. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de arianabetty
1

Explicație:

Alimentele incluse în categoria celor care se consumă în perioada de post sunt de origine exclusiv vegetală şi nu există restricţii cu privire la modul de preparare pentru mireni. În unele mănăstiri, călugării ţin posturi mult mai drastice,mult mai restrictive din punct de vedere al conţinutului alimentelor şi chiar a modului de preparare (nu se coace pâinea,ci se lasă la soare,nu găteşte cu ulei,se mănâncă doar seara şi în cantităţi reduse etc).

De asemenea, în perioada postului se modifică şi anumite comportamente. Faptul că se merge mai des la biserică la slujbe şi faptul că oamenii se roagă mai mult în această perioadă, unele tendinţe de tristeţe sau chiar unele răutăţi sunt anihilate. Se schimbă comportamentul în funcţie de cât este de lungă perioadă de post.

Faptul că se ţine post obligă la o anumită discreţie în această privinţă. Preoţii spun că nu este recomandat să se spună în public hotărârea de a posti. Ei consideră că acest fapt trebuie cunoscut doar de persoana în cauză şi Dumnezeu, iar postul trebuie ţinut cu bucurie,nu cu întristare şi nici cu gândul la mâncărurile interzise.

Un corp sănătos ne ajută pe calea spirituală

Dacă reuşim să respectăm regulile postului, ne alimentăm cu produse de origine vegetală şi rugăciunea completează armonia spirituală. Un corp sănătos, cu o minte sănătoasă şi un suflet îndreptat spre Dumnezeu nu poate să aducă decât beneficii.

Alte întrebări interesante