Limba română, întrebare adresată de irinab2001, 9 ani în urmă

O compunere despre ,,E iarăși primăvară,, să conțină complemente directe! Vă rog frumos ajutați-mă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PutereDinu
21
 E primavara. Afara se lumineaza incet cu incet bolta cereasca de gratiile reci de nori ale iernii, dand voie sufletelor calde de nori imblanziti sa ne ingane din nou cu mangaierea lor calduroasa. Zapada s-a topit, luandu-si totodata cu ea si cojoacele groase umplute de tristetea iernii. Ghioceii au iesit sa de-a veste tuturor ca e primavara, sculand de prin barloage toate vietatile adormite de aidoma iernii. Berzele se intorc inapoi la cuiburile sale, pe care le-au lasat de cu toamna intregi si frumoase. Mugurii copacilor se ivesc lin. Pasarile calatoare, zboara deasupra tarii, vestind tot poporul, ca a venit Primavara !

georgebocarnea: Multumesc !!! : -)
PutereDinu: Cu placere :)
Răspuns de Utilizator anonim
22
   Sunt in mijlocul naturii si ma bucur de razele soarelui.Pasarile au venit la casele lor si isi refac mandre cuiburile parasite.Am vazut pe o casa o barza mandra si frumoasa.Ghiocelul a scos capul de sub plapuma si petalele albr se desfac la mangaierea usoara a soarelui.Florile au acoperit pamantul.
   Peste tot zumzaie si danseaza albine harnice.Natura a renascut la viata.Pomii au imbracat rochii lungi pline de flori albe.
   Mireasma florilor se imprastie peste tot in aer si este multa veselie.Oamenii muncesc de zor pe camp pentru a termina lucrarile agricole.
Primavara este cel mai frumos anotimp

melisuc: am folosit-o si eu
Alte întrebări interesante