Limba română, întrebare adresată de monika42, 8 ani în urmă

o compunere despre fluturi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 14Penny
39

Fluturele este o ființă drăgălașă și plină de culoare.

Are două aripioare mari și bine pecetluite pe corpul său mic. În zborul său de zig-zag regesc, acesta își flutură aripile sale splendide în cel mai gingaș și firav mod posibil. E o frumusețe incomparabilă ce o redă în linul său zbor.

Ducându-se din floare în floare , din frunză-n-creangă, emană pretutindeni prin măiestria sa, sentimente de fericire și relaxare, îmbinate cu plăcere și minunăție.

Fluturii sunt acele insecte micuțe care bucură ochii noștri, chiar și al animalelor. Puritatea lor este leacul tristeții cu care ne mai confruntăm câteodată. E destul doar să vedem un fluturaș în zbor, că și gîndurile rele dispar.


monika42: ai luat de pe net ca am bazuto
Răspuns de leruaeli
21

                   Fluturii sunt insecte pe care ii admiram pentru frumusetea si eleganta lor .Aripile lor multicolore ne incanta privirea si ne fac sa pretuim si mai mult natura . Dar aceste fapturi minunate cunosc mai multe stadii in dezvoltarea lor. La inceput sunt niste larve care traiesc in crapaturi ,scoarte de copaci sau chiar in mal . Larvele sufera o transformare uluitoare numita metamorfoza . Atunci larvele se transforma in fluturi si pentru cateva zile cat traiesc , ne incanta cu spectacolul lor multicolor. Zborul lor elegant se aseamana cu un balet facut pe petalele multicolore a florilor .

    Dupa ce se imperecheaza ,fluturii isi depun ouale ,apoi mor . Aceasta este viata efemera a fluturilor . Cand ii vedeti,admirati-i si nu ii omorati, viata lor si asa este scurta.


monika42: mulțumesc frumos
monika42: mulțumesc frumos
leruaeli: cu multa placere .Sper ca ti-a placut.
Alte întrebări interesante