Limba română, întrebare adresată de catalinpricop505, 8 ani în urmă

O compunere despre iarna va rog
mult

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ale241099
1
Iarna a venit pe neașteptate,iar noi,copiii,suntem bucuroși sa ne avântam in zăpada și sa începem batalii amicale cu bulgarii de zăpada.Copacii sunt acum îmbrăcați in paltoane albe,strălucitoare.Covorul alb ce se așterne pe jos,copiii ce se dau cu sania pe derdeluș și oamenii de zăpada ce ne zâmbesc de la fereastra,înfrumusețează peisajul.
Eu sunt in fata casei și ma bucur de vremea frumoasa.Ninge,ninge ca in povesti.Fulgii dansează veseli in înaltul cerului,iar eu ma uit fascinata la ei.
Deodată,ceva rece m-a atins și mi-a transmis un fior ciudat pe șira spinării.Era un fulg de nea mititel.

-Salutare omulețule?
-Salutare fulgusorule.Frumoase dansuri faceti tu și prietenii tai.
-Mulțumim frumos!Am venit de departe ca sa bucurăm omuleții ca și tine,pentru ca Adulții nu ne mai baga in seama.Acum mult timp și ei erau fascinați de noi,dar acum,ei bine,s-au schimbat.Am venit aici ca sa schimbam asta.Ne dorim ca anul acesta sa aducem bucurii nu numai copilașilor,ci și adulților.

Atunci,fără sa mai apuc sa zic ceva,fulgusorul de nea s-a topit in palma mea,dar ceva ciudat s-a intamplat cu picătura.Ea s-a transformat intr-o balta mai mare care s-a prelins pe nea,apoi s-a făcut și mai mare,și din ea s-a format un omuleț de zăpada.Toti fulgii au făcut la fel,iar acum și noi dar și Adulții au avut parte de un zâmbet pe chip.
Iarna aceasta îmi va ramane întipărita in mine mereu,deoarece aceasta este o iarna liniștita,o iarna in care din acel moment,nu a mai nins decât următorul an.O iarna cu mii de zâmbete,caci doar ai oamenii de zăpada zâmbesc,nu-i așa?
Alte întrebări interesante