Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

o compunere despre legenda celei mai frumoasa printesa de 30 de randuri dau 99 de puncte + coroana


milki: ai zis 99
milki: am facut 26 mai continui tu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaTrofin14
8
A fost odata ca niciodata o printesa frumoasa pe nume Alexandra.  Ochii sai caprui , parul balbai , fata alba si trupul ei acoperit cu niste haine foarte frumoase care i fermecau pe toti . Avea un glas minunat cand o auzeai ramaneai uluit . Au venit sa o ceara in casatorie feciori si imparati mandri si viteji . Dar ea era indragostita de printul Mihai . 
Intr-o zi printesa Alexandra se hotara sa plece in cautarea printului Mihai . A urcat in caleasca sa de aur sa faca un drum lung . A mers cat a mers si a ajuns la o batranica . Aceasta fiindu-i mila de ea i-a spus unde il poate gasi pe printul Mihai . I spusese ca are mult de mers si ca nu va reusi sa ajunga foarte repede . A ajuns la print insa nu era acasa si a fost intampinata de mama lui oarba ! Alexandra i spusese ca il cauta pe printul Mihai si a intrebat-o cand va veni acasa. 
Atunci mama lui i spusese :" intra te rog fa-te comoda , dar tu cine esti? o intreba mama lui ea i spusese ca este o prietena de a lui." Dupa cateva ore aparu printul Mihai atunci mama lui a plecat in camera celalanta lasandui singuri . Atunci printesa Alexandra i spusese ca i place de el si vrea sa se marite cu el . Au stat de vorba timp de 2 ore si el a cerut-o in casatorie . Ea era foarte bucuroasa . Ei doi s-au casatorit au avut impreuna 4 copiii 2 fete si 2 baieti si au trait fericiti pana la adanci batraneti . 
Sper ca te-am ajutat ! 
Răspuns de milki
4
                        Printesa cea frumoasa 

Este anotimpul vara. Lanurile au culoare aurie . Razele soarelui mangaiau norii dragalasi si pufosi.
Era o data ca niciodata o printesa  foarte foarte frumoasa. Toti printii veneau la castelul sau pentru ai cuceri inima. Ea nu raspundea la raspunsurile printilor  pentru a luao de casatorie dar ea zicea tot timpul ca nu . Printesa avea : parul saten , ochi caprui , era inalta si foarte simpatica. Intr-o zi ea se plimba in palat vazand un bogatan care lucra ca servitor. Ea s-a dus repede la el spunandui :
 - Buna ,eu sunt printesa Maria!
- Buna ziua Maria ta !
-Imi poti spune prinrtesa Maria!
- Bine ! spuse el
-Cum te cheama ?
- Pe mine ma cheama Albert
Ea vazuse in ochii acestuia iubirea care i-o poarta .Printesa Maria ii ruga pe parintii ei daca se poate casatorii cu Albert.
Parintii nu o lasasera prima data pentru ca era un sarac dar vazand ca il iubea acesdtia ii spuse ca poate sa se casatoreasca cu Albert.
A doua zi printesa s-a dus la Albert spunadui :
-ALBERT vreau sa ma casatoresc cu tine ? Tu vrei ?
- Da vreau !
- Dar vreau sa-ti mai zic ceva 
-Ce este ?
- EU AM SI COPII
-daaa! felicitari
- multumesc 
 Acestia dopi s-au casatorit fiind o familie fericita !
Alte întrebări interesante