Limba română, întrebare adresată de alinamaria3, 9 ani în urmă

o compunere despre natura care sa cuprinda imagini poetice din plin ( vizuale,auditive,olfactive,motorii). Va rog mult!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de blueeyesdaya
8
Afara ploua . Eu stau la geam si privesc picurii cristalini cum aluneca pe geamul din fata casei mele . Totul e ud .Pe strazi mai zaresc cate un copil sarind din balta in balta . Cad intr-un gol adanc . Ma gandesc cum era copilaria mea pe atunci . Cand plecam la scoala si era vreme ca aceasta saream si eu asa din balta in balta top,top pana ma faceam fleosccc . Un glas de jos ma striga. Ma trezesc la realitate  . Era mama . Trebuie sa plec la scoala , dar ce sa  fac ..ploua  umbrela e rupta si gluga nu port .. ma voi duce...voi face ca in copilarie ...in ploaie top top sarind prin belti cu o bucurie nespusa .cu hohotre de ras de dragul copilarie hmm ce vreme minunata iti aduce aminte cu drag de gandurile tale trecute .  
Răspuns de mariapinkangel
4
Este o dimineata de vara. Soarele bland arunca tinte de aur in geamurile caselor. Gazele multicolore misuna printre copacii auriti de soare. Randunelele ciripesc prin copaci cate un cantecel. Vocea lor cristalina readuce natura la viata. Albinele alearga sin floare in floare cautand polen. Florile isi etaleaza petalele imbatandu-te cu mirosul lor ce atrage fluturasii vii colorati care zboara liberi prin livezile pline de fructe si legume. Cerul albastrui tine in mainile sale fine norii albi ca laptele. Pomii au mere rosii-sangerii si frunze frumos colorate cu un verde smaraldiu. Razele timide ale soarelui se impletesc ca niste sarmulite printre plantele firave. Vantul usor racoros se furiseaza printre copii jucausi. Zilele verii parca nu se mai termina sunt ca niste margele infinite. Iarba tepoasa ca un arici plina de roua rece te atrage dun ce in ce mai mult spre ea. Toata lumea este fericita ca traieste o viata de vis
Alte întrebări interesante