Limba română, întrebare adresată de marioiurian, 9 ani în urmă

o compunere despre o intamplare dintro noapte de iarna in care sa folosesti descrierea naratiunea si dialogul . va rog datimi raspuns a maine dau teza la romana si vreau sa repet dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FrancescaRoberto
3
E noapte . Au inceput sa cada fulgii , dar partea buna e ca e Ajunul Craciunului . Mergeam si colindam casele , am fost la matusa mea care traieste langa primarie , foarte departe de casa mea , eram eu inca 2 baieti si 2 fete . Ne intorceam de la matusa mea , dar pe drum am vazut un om ciudat , care se uita la noi cu o privire ingrozitoare i-am spus "Buna seara : dar el nimic nu a raspuns . Intre timp ce faceam glume se facuse deja tarziu era vreo ora unsrezece noaptea . Mergeam spre casa si cand vad inspatele nostru acel om , eu i-am zis tuturor : 
-Fugiti ! Fugiti ! Uitati-va in spate ! Acel om ne-a urmarit ! 
Nimeni nu  ma crede , dar cand am vazut cu toti ca acel om alerga spre noi am luat-o la goana , Mihai unul dintre baieti a spus :
-Doamne ce om poate sa ne urmareasca , doar unul fara suflet ! 
-Da , sunt sigura , mai bine o luam pe alta cale care e si cu mai multa lumina ! -spuse Ion (uul dintre baieti ) . Pe jos a inceput sa se vada zapada cea sclipitoare  . Fulgii erau cat mai marunti . 
-Uitati-va niste oameni , hai sa o luam pe acolo ! -Am spus eu .
Ne-am dus pe acolo si deja omul venea dupa noi , dar nu alerga , asta ne-a calmat , am fugit mult ! Unul dintre baieti spuse : 
-Hey , intrati la mine in casa , sa imi coldindam parintii , o sa se  bucure , oricum e tarziu si Alina si Ioana traiesc chiar langa mine ! 
-Bine , sa intram ! 
Parintii lui Mihai s-au bucurat mult cand ne-au auzit si au spus ca am cantat cel mai frumos colind dintre toate cele auzite , afost nemaipomenit de frumos . N-eam bucurat si noi .Apoi cand am iesit afara era minunat , copacii sclipeau de gheata , pe jos era zapada neatinsa de oameni . A fost o noapte de neuitat ! 

marioiurian: da
marioiurian: mai am o intrebare
marioiurian: pot sa tio spun
FrancescaRoberto: da , sigur
marioiurian: o compunere in care sa demonstrezi ca noaptea de vasile alecsandri este opera lirica
FrancescaRoberto: "Noaptea: de Vasile Alecsnadri e o opera lirica . E opera lirica , deoarece in ea se expun sentimente ale poetului . Poietul is expunne sintemelntele fata dde ea , starile sufletestisi etc ...
FrancescaRoberto: Nu ma prea pricep la asa ceva
FrancescaRoberto: adar am scris ce am crezut ca e bine
marioiurian: ok ms oricum
FrancescaRoberto: cpl
Alte întrebări interesante