Limba română, întrebare adresată de cristinamamalauca, 8 ani în urmă

O compunere despre o zi de excursie și viața mea va rog mă puteți ajuta? dau 10 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luiizgina1
1

Răspuns:

desi ma aflam in egipt de doar o zi si urma sa plec peste 4 zile eram curios sa aflu tot mai multe despre traditiile si obiceiurile egiptenilor si mai ales despre modul lor de viata da si despre istoria egiptului.

Am aflat de la o negustoare amabila ca acum mii de ani Sfinxul era pictat in rosu (pentru piele) si galben albastru (pentru casca). el reprezenta infatisarea unui faraon despre care nu se stiu prea multe nici pana in ziua de azi....

In egipt exista de asemenea un obicei ciudat de a-ti picta ochii in verde si albastru

cand iesi prima oara din casa in ziua respectiva.

Bine-nteles o sa va spun ce am aflat si despre mult-vestitele piramide: cele mai marei piramide au fost cele ale lui Keopos si Kerfen. inainte de a fi inmormantati trupul acestora era tinut intr-o solutie timp de 70 de zile dupa cere era pus in sarcofac. obiectele de valoare ale acestuia erau fie luate cu el in sarcofag fie puse ca ornament pentru piramida caci doar asa puteau sa-i foloseasca in viata de apoi.

M-am dus apoi sa vizitez sfinxul si piramidele pentru a vedea daca informatiile primite erau adevarate si din cate am inteles acestea chiar se adevereau cu spusele localnicilor.

Explicație:

Alte întrebări interesante