Limba română, întrebare adresată de CATALINMOLDOVAN, 9 ani în urmă

o compunere despre primavara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alex909
7
Primavara este un anotimp mult asteptat. Pamantul renaste odata cu venirea primaverii iar noi simtim acelasi sentiment frumos. 
Odata cu venirea acestui anotimp minunat, se trezesc fiintele padurii si incep din nou munca cea grea. Ghioceii, treziti de razele soarelui care ajung intr-un sfarsit pe pamant, infloresc de sub neaua cea alba pe care iarna a lasat-o in urma. Copacii infloresc precum o gradina cu flori. Putem vedea cu ochii liberi precum iarba incolteste iar florile incep sa vesteasca primavara. 
Si iata ca putem vedea stolurile cu mii de pasari care se intorc voioase in tara noastra, ajutate de razele aurii ale soarelui care pe zi ce trece incalzeste pamantul si scoate natura la aerul curat adus de adierile vantului de primavara.
Acum si noi treziti de ciripitul pasarilor, iesind afara , simtim cum ne imbratiseaza adierea vantului , cum razele soarelui ne incalzeste si ne arata sentimentul iubirii, iar mirosul puternic al zambilelor ne invioreaza. 
Acum strazile sunt pline de copii care se joaca in zori de zi iar parintii incep munca de primavara prin casa si prin gradina. 
Si albinele zumzaie pe la flori si adun polenul pentru mierea lor delicioasa, iar fluturasii colorati in diferite modele zboara din zori de zi si coloreaza natura .
Alte întrebări interesante