Limba română, întrebare adresată de raluka42, 8 ani în urmă

O compunere despre sărbătorile de iarnă și tradiții , vă rog !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dragos1590
11

Răspuns:

Crăciunul este cea mai specială sărbătoare din an, încărcată de numeroase tradiții și obiceiuri, pe care oamenii încă le păstrează cu mult drag, răspândindu-le mai departe, următoarelor generații.

  Una din cele mai răspândite obiceiuri românești este împodobirea bradului, acest arbore fiind integrat în evenimentele importante din viața unui om, precum căsătoria. Acesta este împodobit, de obicei în familie, în  Ajunul Crăciunului, cu beteală, globuri și diverse ornamente spectaculoase. 

   În zilele dinainte de sărbătoare, o tradiție deosebită care se păstrează în regiunile românești este vestirea Nașterii Domnului, colindătorii mergând din casă, în casă să vestească printr-o serie de cântece frumoase, numite colinde. Gazdele îi răsplăteasc pe colindători cu prăjituri, protocale, nuci și bomboane. 

    Așadar, sărbătoarea Crăciunului este încărcată de numeroase obiceiuri și tradiții, care au scopul de a apropia oamenii în această perioadă plină de bucurie și căldură. 

Răspuns de chicosalexiaaa
4

Răspuns:titlu: cauti tu unul bun

Explicație: este iarna. Crăciunul este un moment foarte frumos din iarna. Este momentul din iarna in care cozonaci si bradul împodobit isi fac apariția. Peisajele de iarna in carr zăpada impodobeste tot pământul acoperindu-l ca o pătură de vată de zahar si copilași pornesc cu sania pe ulița pt a se întoarce în casă fiind întâmpinați de un miros de cozonac si curte de crăciun. Acel moment din iarna in care copilași se roagă de bunica si mama sa ii lase sa guste din aliatul prăjiturilor, tătici sunt plecați la pădure sa caute cel mai grandios brad pt ca in final copilași sa il impodobeaca cu mii de decorațiuni. Acel moment cand copilași asteapta cu sufletul la gură venirea lui Moș Crăciun ca sa le aduca cel mai dorit cadou dintre toate. Ei au fost cuminti un an intreg doar ca sa nu găsească carbuni( scz daca e gresit, chiar nu stiu ce se aduce cand faci rele lui Moș Craciun) in cadouri.

Cel mai frumos moment din an este cand toti ne strângem la biserica sau cântăm colinde de anul nou mergând din casa in casa făcând bucurii bunicutilor ce locuiesc singuri. Cel mai frumos moment cand mergem cu plugusorul si ne bucuram de fiecare moment impreuna, ca o familie mare si fericita.

Aceasta este iarna si sarbatorile ei. Dar adevarat magie de craciun este ca putem sta cu toti impreuna bucurandu-ne de fiecare moment impreuna!

Sper ca te-am ajutat!

P.S: am facut un text literar descriptiv. Dacă aveai nevoie de unul informativ cauta informatii pe internet despre asta

Alte întrebări interesante