Limba română, întrebare adresată de alessia1502, 8 ani în urmă

O compunere despre toamna cu figuri de stil,comparatii etc.Nu prea scurta.pls​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nituelena2017
3

Răspuns:

Toamna

Când vezi valsul lent ale hainelor copacilor, odată verzi. Când auzi dulcele cântec de adio al maiestoaselor păsări ce își iau rămas bun de la noi. Când simți mirosul îmbătător al recoltelor bogate de-abia culese. Atunci și numai atunci lumea ta se transformă într-un basm și îți dai seama că mirificul ciclu natural și eleganta zână a anotimpurilor aduce dulcea toamnă.

Covorul multicolor așternut pe pământul umed, parcă îmbrăcându-l cu o mantie de aur, vestește că natura își dă jos stratul arămiu de haine, lăsând goliciunea iernii să o cuprindă. Deși acest anotimp aduce cu el plecarea maiestoasele înaripate, aduce totodată bogăția și prosperitatea recoltelor plantate cu atâta dragoste de muncitorii câmpului pe timpul pașnicei primăveri.

Să privești cum boabele de struguri se ciocnesc unele de altele, în încercarea de a-și face loc pe micul și firavul fir de ață care le ține. Să privești micile prunișoare cum se străduiesc să rămână pe brațele încărcate ale fructiferilor. Să râzi de gutuile ce încearcă să se ascundă de stropii de apă după frunzele-i aproape dispărute.

Să vezi copii de toate vârstele pe stradă, cu ghiozdane în spate și haine noi, împreună cu părinți și bunicii de mână, îndreptându-se spre școala care o să îi ducă spre o carieră visată de ei.

Aceasta este toamna, anotimpul bogatiei.


alessia1502: Are prea multe expresii frumoase si e doar o descriere
nituelena2017: Este o compunere totuși, nu mi-ai specificat că trebuie să fie o narațiune! Eu am făcut o descriere. Dacă îmi spuneai că îți trebuia o narațiune îți cream o compunere în al cărei conținut era viața unui copil/om/animal într-o zi de toamnă !
nituelena2017: În plus, mi-ai cerut figuri de stil și comparații(bine, nu sunt sigura că am încadrat comparațiile, dar … ) ! Când am auzit de figurile de stil gândul mi-a zburat imediat la o descriere.
Alte întrebări interesante