Limba română, întrebare adresată de AdytzZaRo, 8 ani în urmă

O compunere despre Traditii si obiceiuri de Craciun! Va ROG ! URGENT ! DAU COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
659

Compunere despre tradiții și obiceiuri.

╔════════♡

  Bună!

╚════════♡

╔════════♡

  Răspuns:

╚════════♡

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului natural, specificăm timpul, locul, menționăm personajele care participă la acțiune și primele impresii despre tema aleasă.

    Crăciunul este cea mai specială sărbătoare din an, încărcată de numeroase tradiții și obiceiuri, pe care oamenii încă le păstrează cu mult drag, răspândindu-le mai departe următoarelor generații.

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă).

    Un obicei românesc foarte răspândit este împodobirea bradului, acest arbore fiind integrat și în alte evenimentele importante din viața unui om, precum căsătoria. Acesta este împodobit de obicei în familie, în Ajunul Crăciunului, cu beteală, globuri și diverse ornamente spectaculoase. 

    În zilele dinainte de sărbătoare, o tradiție deosebită care se păstrează în regiunile românești este vestirea Nașterii Domnului prin colindarea caselor. Colindătorii mici și mari merg din casă, în casă să vestească venirea sărbătorii mari, printr-o serie de cântece frumoase, numite colinde. Gazdele îi răsplăteasc pe colindători cu prăjituri, protocale, nuci și bomboane. 

  • ÎNCHEIERE -  o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.

    Așadar, sărbătoarea Crăciunului este încărcată de numeroase obiceiuri și tradiții, care au scopul de a apropia oamenii în această perioadă plină de bucurie și căldură. 

╔════════♡

  Succes!

╚════════♡


AdytzZaRo: Mersi :-*
GR1235: mersiii
Farben: cu drag :)
Alte întrebări interesante