Limba română, întrebare adresată de Dyea, 9 ani în urmă

o compunere  despre un peisaj
va rog ajutatima

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cooss
1
                                                   Primavara                       
       E primavara!Explozie de bucurie si de lumina.Raze de soare ,la inceput de viata,ridicand din pamant reavan boare placuta si rece.
        Trilurile slabe ,cristaline dau de veste intoarcerea pasarilor calatoare plecate din toamna in tarile calde.
         Covoarele de ace acopera ogoarele,razbatand printre frunzele uscate.
        Pomii au imugurit ,florile dornice de viata au absorbit primele raze de caldura ,pasarile au inceput repetitia primelor note muzicale.
         Primvara,in caeasca ei de smarald,si-a facut simtita prezenta in lumea animalelor.O data cu inverzirea naturii,vezi la marginea campurilor ouii de caprioara ,alergand cu botul mic si catifelat printre firisoarele de iarba.Veverita,jucausa,isi curata locuinta de asta-iarna,ariciul sta ca un ghem si priveste mirat  acele verzi ale ierbii.
          Soarele incepe sa creasca in lumina si caldura,scotand din barlogul sau pe Mos Martin,cate toata iarna a hibernat pe muschiul gros,cald,ca o blana a pamantului.
          Prin pomii gata sa explodeze vezi pasari adunate.Isi incep construirea cuiburilo,pentru a petrece timpul.Aici este adevarata lor patri si venirea primaverii le umple sufetul de bucurie.
       In adierea vantului de seara,simtim parfumul gingas al florilor de padure:ghiocei,viorele,branduse;simti un fior de incantare.
         Primavara,esti cea mai placuta  surpriza  a naturii!
Alte întrebări interesante