Limba română, întrebare adresată de Lorenzache, 8 ani în urmă

O compunere despre un pui de urs și unul de veverita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Duchamp
4
Într-o zi de toamnă, pe când vântul colinda stingher pe cărările pădurii , frunzele cădeau molcom pe covorul de toamnă iar soarele pătrundea cu ușurință printre crengile copacilor goi , mă plimbam simtindu-mă fermecat(ă) de vuietul ușor al vântului . Totul era de basm. O explozie cromatică de roșu , galben , maro și ruginiu definea ceea ce priveam acum.Fiecare frunză cădea balansâdu-se lin de parcă executa un dans.
După un timp , am observat o veveriță care sarea cu o ghindă în gură din copac în copac.Ceva din trăsăturile ei m-a atras așa că m-am hotărât să o urmăresc . După multe sărituri din pom în pom a ajuns la scorbura ei.Aceasta avea câțiva puiuți. Am stat și am privit cât de grijulie era. Liniștea nu a durat mult deoarece fu tulburată de un câine . M-am urcat într-un copac iar veverița şi-a pus pui în scorbură. La un moment dat un pui a căzut din scorbură la picioarele dulăului. Mama avea inima sfâșiată. Ochii lucioși și răi ai câinelui îl sfida pe puiul de veveriță. Totul părea să fie pierdut pentru puiul de veverița dar spre norocul său a venit un pui de urs care a intimidat câinele . Am rămas uimită de bunătatea ursului . Veverița a coborât mai apoi jos . Părea a fi încântată .
La drumul de întoarcere acasă am văzut doi copii care se ajutau să ducă o lădiță cu mere.Imediat Mi-am amintit de ce sa petrecut la pădure. Mi-am amintit cum priveam neputincioasă la puiul de veveriță salvat mai apoi de către un urs care pentru mine e un exemplu.

Sper că te-am ajutat!
Alte întrebări interesante