Limba română, întrebare adresată de GELU805, 8 ani în urmă

O compunere despre unde ar putea locui gerul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de monkeyface
1
Dragul și scumpul nostru ger ș.a hotărât să nu mai supere oamenii aducând frig și vrea să se mute.
Însă acesta avea o dilema: Unde sa se mute??
A căutat în lung și în lat, dar tot nu a găsit nici un loc potrivi. Așa că s.a reîntors la oameni, însă acesta vedea cum oamenii îl urăsc din ce in ce mai mult pe el...
Gerul, intr-o zi trece prin fața unei case și vede la televizor un loc unde tot timpul este frig... Vârful Everest! Acesta era deopotrivă de incantat, însă a mai aflat că Vârful Everest are 8848m și Gerul nostru era mult prea leneș, dar gandindu.se la oameni s.a avântat sus pe munte și chiar a reușit!
Aceasta este povestea Gerului și să nu vă supărați pe el când mai vine pe la noi, deoarece acestuia îi este dor de oameni.
Răspuns de leruaeli
1

   Gerul, umilul servitor al Craiesei Zapezilor , este mereu in actiune. Intretine campuri de gheata la Polul Nord si Polul Sud . Impreuna cu Viscolul ,bunul lui prieten,bantuie peste tot unde puterea Soarelui nu razbeste .

     Iarna ,ia sub stapanire meleagurile oamenilor . Viscolul sufla cu putere ,iar Gerul ingheata totul,pana si pietrele.

     Apoi , dupa o munca asidua , puterea lui slabeste si Soarele incepe sa incalzeasca natura. Atunci Gerul se retrage pentru o binemeritata odihna in palatele de clestar ale Craiesei Zapezilor .

Alte întrebări interesante