Limba română, întrebare adresată de alessya26, 9 ani în urmă

o compunere din 7 -8 propozitii cu subiectul ,,Orce limba e oglinda sufletului ,natiunii care o creaza '' ajutatima va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sara3
3
                                        Sufletul Natiunii
    Limba Romana este sufletul Romaniei.In felul in care vrem sa o folosim ea este bogata in expresii frumoase sau cuvinte.Dar si alte limbi precum Engleza care ne atrage prin forma cuvintelor si pronuntia.Franceza care ne atrage prin accentul mirifiic.Si multe multe alte limbi.De aceea am ajuns la o concluzie.Orice limba este oglinda sufletului natiunii.
Răspuns de steligeo
4
Limba este comoara lasata de stramosii unei natiuni, este rezultatul evolutiei poporului si ea evolueaza, se dezvolta in cadrul acestui popor. In ea se reflecta traditiile oamenilor care o vorbesc, bogatiile tarii respective, cultura ,nationalitatea poporului care a creat-o. Limba reflecta intreaga viata a vorbitorilor ei, incepand din frageda pruncie, cand asculta vorbele mamei ,pana la batranii care au scris istoria neamului lor. Omul , chiar daca traieste departe de tara lui, trebuie sa respecte si sa nu uite limba materna, limba tarii in care-si are radacinile.
Alte întrebări interesante