Limba română, întrebare adresată de Fabandschic, 9 ani în urmă

O compunere frumoasa de 3 pag !!dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suntungeniu1
1
Era începutul vacantei de vara. Aveam deja planuri pentru a mă bucura de ea.
Am mers la bunica la țara pentru a mă întâlnii cu prietenii mei si a mă juca cu ei toată ziua.
Intr-o marți când bunica era plecată am mers la prietenii mei care se pregăteau sa meargă pe dealul din apropiere. Nu știam dacă scena voie dar totuși am plecat. După 2 ore am ajuns pe vârful dealului unde am stat ojumatate de ora in care ne-am distrat.
Am plecat foarte obosiți. Cât timp mergeam prin pădurea deasa, ascultând ciripitul pasarelelor ne-am dat seama ca nu mai știm pe unde am venit. Am stat pierduți in pădure aproape o ora după ce ne-am amintit pe unde am venit.
In finala ajuns acasă cu bine. Nu le-am spus nimic alor mei de pățanie.
O săptămâna mai târziu am plecat in tabăra. Nici acizi nu am avut noroc. Aproape toată zilele a plouat si nu am făcut nici un fel de activități.
Într-un final a venit si ziua mea. Cum era in ultima săptămâna din vacanța era ultima santa sa mă mai distrea. Si chiar a fost așa. A fost o zi superba. Sorele zâmbea pe cer, toată ziua am stat cu prietenii mei.
Astfe am încheiat vacanța de vara.

Utilizator anonim: GATA !
Răspuns de Adela252
0
Este primavara! Anotimpul in care renaste natura! Toate pasarile canta si ajuta la imbunatatirea sunetului! Animalele sunt fericite ca s-a topit zapada si a venit soarele cel arzator! Numai ca... o omida mititica si verde se taraste incet pe iarba moale si matasoasa care era inca umeda dupa topirea zapada.
Se plimba trista pe langa vietuitoarele care faceau picnic, se jucau cu mingea, se distrau impreuna ca familia. Omi da mitica era trista so bosumflata, mai avea putin si plangea. Pe langa cei veseli trecea si le atragea atentia.
Nimeni nu stia ce are in aceasta zi minunata. O omida isi facu curaj si ii spuse omidei triste:
- Ce ai in aceasta zi minunata? Toata lumea este fericit! Omida raspunde trista:
- Eu nu am cu cine sa petrec aceasta zi minunata! Sunt singura! Si asa voi ramane mereu! Nu stiu ce sa fac! Nu am pe nimeni! Imi ramane doar sa ma plimb pe aici printre cei veseli... Sunt trista!
- Calmeaza-te! Nu esti singura! Eu pot sa te ajut! Poti sta cu familia mea. Te-ai mai linistit? Vrei sa vii?
- Ai face asta pentru cineva pe care abia ai cunoscut?
- Da! Toata lumea merita sa fie vesel astazi! Vino cu noi! Azi o sa te simti bine alaturi de noi!
- Multumesc! Iti sunt recunoscatoare!
Omida si cealalta omida au petrecut pe cinste impreuna cu familia lor si in sfarsit omida nu a mai fost trista in aceasta zi absolut magnifica si speciala!

Sfârşit!
Alte întrebări interesante