Limba română, întrebare adresată de andrabidiga14, 8 ani în urmă

O compunere frumoasa despre "Dreptul la familie" maxim 25 de rânduri
VA ROG DAU COROANA AM NEVOIE PENTRU UN CONCURS PENA MAINE MAXIM 25 DE RÂNDURI SI MA ABONEZ LA VOII​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdinaQwQ742
7
O mica poezie :


Cel mai bun lucru in viata?
Sa te scoli de dimineata ,
Si sa-ti vezi familia toata,
Ce te-asteapta laolalta.

Sa te-ntrebe cum mai esti,
Cum o duci, cum mai traiesti...
Si sa stati in armonie,
Fara pic de dusmanie.

De e rau, nu va vaitati
Ci pan' la capat luptati.
Si-nvatati ca-n asta viata.

Compunerea :

Orice copil are dreptul de a-si cunoaste ambii parinti si dreptul de a creste intr-un mediu familial sigur. Copilul care nu traieste cu ambii parinti are insa dreptul de a-i vedea in mod regulat.
Parintii trebuie sa-si exercite impreuna drepturile si sa-si indeplineasca obligatiile parintesti numai in interesul copilului. Orice incalcare a drepturilor copilului (inclusiv lipsa de respect fata de capacitatile in evolutie a copilului) este contrara intereselor superioare ale acestuia. Atunci când dezvoltarea fizica, psihologica sau intelectuala a copiilor este subminata prin actiuni sau inactiuni ale parintilor, care ar putea fi evitate, se poate spune ca acestia nu isi indeplinesc responsabilitatile.

Justitia protejeaza si relatiile copilului cu familia. Copiii au dreptul sa isi cunoasca parintii, sa fie ingrijiti de ei. Copiii nu pot fi separati de acestia in mod abuziv. Ambii parinti sunt responsabili pentru cresterea copiilor lor.

Copilul ai căror părinți sunt divorțați are dreptul de a menține relații personale cu aceștia. Există mai multe forme de realizare a legăturilor personale ca de pildă dreptul de acces, dreptul de vizită , dreptul de găzduire, dreptul de corespondență și dreptul de primi informații personale

AdinaQwQ742: Drepturile copilului.
andrabidiga14: Dar textul este despre Drepturile de familie nu?
AdinaQwQ742: Da,dar este și despre dreptul copilului. Copilul are dreptul la o familie, nu ? Acesta este dreptul unui copil. Familia.
andrabidiga14: ok
andrabidiga14: msss
AdinaQwQ742: np:)
andrabidiga14: scz
andrabidiga14: nu am văzut coroana și am dat la altcineva
andrabidiga14: credeam că e compunerea asta
andrabidiga14: scz
Răspuns de matei3136
3

Răspuns:

Dreptul la familie

Fiecare copil are dreptul la o familie. Nu contează ce fel de familie. Contează să fie o familie.

Dar de ce copii au nevoie de familie? Pentru ca copii încă de mici încearcă să descopere lumea si ce se afla in el dar in alte cazuri o familie ar trebui să fie acolo atunci cand face primii lui pași, când spune primele cuvinte etc.

Părinții încearcă să educe copilul, sa învețe să vorbească, sa învețe să gândească și multe altele, astfel formând o familie.

Familia va rămâne în inimile noastre, cu totii ne este dor de mama noastra sau tatăl nostru. Pentru ca ei erau acolo când aveam nevoie, pentru orice era important.

De aceea copii au nevoie de o familie. Părinții nu au voie să își abandoneze copii, sau sa ii abuzeze etc. Părinții trebuie să aibă grijă de copilul lor ca sa poata sa avanseze in viata.

Am rămas fără idei despre familie dar am incredere in tine ca poti continua de aici. Un text de 18 randuri

Alte întrebări interesante