Limba română, întrebare adresată de sorinairofte, 8 ani în urmă

o compunere gramaticală cu titlul "Povestea Pronumelui personal" vă rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FuicaNicu00
1

                                       POVESTEA PRONUMELUI

A fost o dată ca niciodată un regat mare, foarte mare, care se numea Gramatica. Acest regat avea o grădină frumoasă şi bogată cu mulţi pomi şi multe roade. Grădina aceasta purta numele de PRONUME. Această grădină avea patru pomi care făceau o grămadă de roade şi de care întregul regat avea o grijă deosebită. Aceşti copaci se numeau: PRONUME PERSONAL, PRONUME REFLEXIV, PRONUME POSESIV şi PRONUME DEMONSTRATIV.

Pronumele personal era un copac uscat, pentru ca niciun copil nu vroia sa-i analizeze fructele.

Intr-o zi copacul pronumele personal a murit...

Dar regele Pronume Personal de Politete s-a intristat.

Incat intr-o zi a chemat un cavaler din alt regat sa gaseasca un mod sa il readuca la viata. Cavalerul a calatorit in lume sa gaseasca Ingredientele sa readuca copacul la viata. Si in regatul bomboanelor a gasit cazurile.

Cazurile ii spuse Cavalerului ca functiile sintactice se aflau in palatul dragonilor substantivali din regatul substantiv.

Cavalerul ia daruit Dragonului un cadou la schimbul functiilor sintactice, si a mers si a mers pana a gasit Numarul , persoana, genul si prepozitiile.

Cavalerul s-a intors la castel si a plantat in pamant toate ingredientele, si dupa a crescut copacul "Pronume Personal".

Tot regatul era fericit, si de atunci asa a aparut pronumele personal...Copii au inceput sa il analizeze pana si in zilele noastre...

Alte întrebări interesante