Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

o compunere gramaticală de 10-15 rânduri in care sa folosesti 2 omonime,2omografe,2 omofone.
Multumesc!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Estela00
21
Un răsărit de vară

Vântul șuieră ușor, în timp ce stelele ca niște becuri veșnice ale cerului pălesc. Nici o dată nu mai apucau să strălucească cu puterea lor uriașă. Luna cea argintie, măiestroasa și eleganta lună, coboară grăbită, dispărând în munții uriași cu capetele înzăpezite. Pe cealaltă parte, din marea învolburată, plină de valuri năpraznice ce se lovesc cu putere de malul rece, un cerc de foc se arată. O putere uriașă se răspândi, trezind florile cele dulci și delicate, răspândindu-le parfumul sfânt și stropindu-le ușor cu o rouă atât de delicată și de dulce. Un ciripit dulce de pasăre începu să se audă, într-un cântec atăt de frumos al naturii. Cerul cel negru ca tăciunele se coloră de îndată într-un roz atât de frumos, presărat cu ușoare dâre de foc și de nori pufoși ca vata. Păsări străbat cerul, ca niște arcuri negre aruncate din pomii înfrunziți. Natura se îmbibă în așa o pace și o armonie, un cântec și un dans sfânt al naturii, un rai binecuvântat adus de soare, de stăpânul cerului. Ca o broască sărind pe un lac liniștit, greieri începură să sară, într-un ultim cântec, pregătindu-și serenada pentru următoarea seară. Soarele, cu toată armonia și dragostea sa, s-a așezat pe ceruri, domnind mai mândru ca niciodată.
Umbra cea haină dispăru, iar lumina se așternu ca o haină peste hotare. Soarele se zori să apară, sfințind mereu natura în zori. Răsăritul era magic, crea o armonie și o magie nemaivăzută, acea magie care te făcea să stai și să o admiri cât e ziua de lungă...

2 Omonime: lac, broască
2 Omofone: s-a/sa, nici o dată/niciodată
2 Omografe: haină/haină, zori/zori

Utilizator anonim: Multumesc mult!!!!
Estela00: Cu drag :)
Răspuns de Dariutzzzza1
9
                                               Lacul
Era o zi frumoasa de vara.
Eu impreuna cu Maria am decis sa mergem pe un lac.Inante sa pornim , ea a vrut sa isi faca unghile cu lacul cel negru nou cumparat.Cu noi ne-am pus de mancare:fructe,2 sandwich-uri ,la caserola o bucata de carne si putina sare.Am iesit din casa si Maria a incuiat broasca usii.In drum ne-am intalnit niste neamuri de ale Mariei.Intr-un final am ajuns la lac si am poposit.Am vazut o broasca ce sare intr-una.Stand pe patura ni s-a facut foame,mai ales Mariei.Insa ea find politicoasa nu ia nimic fara sa intrebe,asa ca am servit-o eu cu roadele aduse de acasa.Ma bucuram ca este foarte vesela Maria,dupa cate necazuri a patit.M-a rugat sa ii dau vesela din plasa,dar am zarit un arici.Acele lui erau asa mari,incat imi era frica sa nu ma intepe.Am scapat cumva de el,dupa o perioada scurta de timp.
In drum spre casa am povestit ce nazbatii faceam cand eram mici.Nu am sa uit niciodata acele momente.

Omonime:Lac;broasca
Omofone:Neam~Ne-am;Ea~ia
Omografe:Vesela;Acele

Utilizator anonim: mersi mult ;;***
Dariutzzzza1: Cu drag iubirica :)
Alte întrebări interesante