Limba română, întrebare adresată de fcojocea, 9 ani în urmă

o compunere in care sa apara adjectivele. tainic,argintiu,subtire,lin,des,firav,fermecator.


fcojocea: nu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de uramserban
3
Padurea , o simt ca un colt de viata tainic si pur.Vad cum soarele se oglindeste printre copacii falnici , dar subtiri , cum parca primavara isi trimite solii: ghiocei si coltul fraged si firav al ierbii care sageteaza zapada aproape topita.Raul care curge lin si unduitor imi trezeste linistea profunda a naturii calme,iar pietrele argintii care se observa in apa limpede par ca niste nestemate.
 Pe langa sentimentele mele de admiratie fata de verdele exuberant si fermecator invocat de natura sublima ma induce sa cred ca libertatea inseamna putere si o paralela a fericirii. Toate florile si bogatiile naturii au iesit de sub pamantul rece peste care a fost asternuta neaua cristalina, acum totul este colorat si des , totul este gingas si pasarile zboara pe cerul infinit albastru cu aripile lor ca niste valuri proptitoare ale marii.
  Cu toate aceste, tot ce tine de natura este frumos , este sublim si mirific ,iar eu dorindu-mi si mai mult sa o vad, sa o simt, sa ma bucur si in primul rand sa o traiesc.


uramserban: sper ca team ajutat
Alte întrebări interesante