Limba română, întrebare adresată de Luiza19, 9 ani în urmă

O compunere in care sa demonstrez ca opera ,,La mijloc de codru..." este o opera lirica.Trebuie sa o fac de 10-15 sau chiar 25 de rande
        Va multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bolboreadany
1
Intai scriem definitia genului epic: apartin genului epic creeatiileliterare in care autorul isi transmite sentimentelein mod indirect, cu ajutorul actiunii si al pesonajelor.
Apare vocea naratorului care relateaza intamplari la persoana I/III.
Modul de expunere predominant este naratiunea/descrierea/dialogul/monologul, dar apar si celelalte moduri de expunere care dobandesc anumite functii.
O alta caracteristica specifica genului epic este plasarea actiunii in timp si spatiu (cu exemple).
O alta trasatura este ca opera poate fi povestita pe momentele subiectului (si pe scurt scrii povestirea pe mom. subiectului/rezumatul).
Inca o caracteristica specifica este aceea ca actiunea e savarsita de catre personaje. X(scrii numele personajului principal) este pers principal al operei Y(scrii numele operei), iar A, B, C (scrii numele personajelor secundare) sunt personaje secundare. (pe scurt scrii caracterizarea personajului principal).
Datorita faptului ca are toate caracteristicile amintite mai sus, se poate afirma ca opera ,,(scrii numele operei)'', de (scrii autorul operei), apartine genului epic.


Luiza19: Iti multumesc!
sagewilliams20: "La mijloc de codru" apartine genului LIRIC, nu genului epic.....
Alte întrebări interesante