Limba română, întrebare adresată de Raluca1112, 9 ani în urmă

O compunere in care sa descri copacul preferat in 15 randuri. Va rog!! Ofer coroana celei mai frumoase compuneri + 15 puncte
Va rog!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndrewWASD
7
Primavara, anotimpul fermecator al anului.In acest anotimp, ghiocelul firav isi deschide ochisorii blanzi in fata soarelui si iese de sub paturica alb pufos asternuta pe pamantul nostru.Langa casuta bunicii,sta singuratic un copac batran .Astepta si el cu nerabdare sa iasa soarele din nori , sa zambeasca putin si sa nu mai fie mohorat din cauza iernii aprige care a fost.Copacul din lemn batran avea cam 10 ani , de cand eram un copilas.In el, se adapostesc pasarelele isi fac cuib pentru puisorii lor.Batranelul copac nu mai este singur de vreo doi ani , deoarece bunica a plantat alti "copilasi" de ai lui.Acest copacel ma fereste vara de soare .In el am chiar si o casuta, in care stateam eu si prietenii mei cand eram copii.Acest copac are o semnificatie consistenta in viata mea , odata cu el am crescut si eu.Primavara cand vine sunt fericit ca se dezbraca de hainuta alba si prinde culoare.Copacul meu a devenit prietenul tutror!   



AndrewWASD: coroana? :)
Raluca1112: am dat
AndrewWASD: mersi :))
Raluca1112: cuplacere :))
Răspuns de 1234530
5
Am mers la bunica, cu gandul de a petrece weekend-ul alături de ea, însă am văzut în grădină un copac mare cu flori frumoase și am decis să rămân acolo un timp.
Stăteam la umbra copacului meu preferat, în grădină bunicii, el mă acoperă de lumina soarelui cu frunzele și crengile lui minunate precum mâinile unei mame protectoare.
Nu mai voiam să plec, mă simțeam în siguranță.
Deodată a venit o pasăre pe o creangă, ciripea atât de frumos, am ațipit, dar a venit bunica lângă mine să îmi dea să mănânc și am stat împreună.
Acea zi a fost o zi minunată petrecută în grădină bunicii alături de ea și noul meu prieten.
Alte întrebări interesante