Limba română, întrebare adresată de SOMI, 9 ani în urmă

O compunere in care sa descrii filmul preferat ...In compunere trebuie sa il prezinti pe scurt si sa iti exprimi impresia si opinia despre film ..Ajutati-ma va roog ! :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
30

Salut!

    "Replicas", apărut în 2018, este un film științifico-fantastic american, regizat de Jeffrey Nachmanoff, despre întâmplarea din viața unui neurolog care încalcă legea și etica pentru a-și readuce la viață membrii familiei, prin clonare, după ce aceștia mor într-un teribil accident de mașină, chiar sub privirile lui neputincioase

     În opinia mea, filmul este o poveste extrem de puternică din punct de vedere emoțional, care are o dimensiune deosebit de umană, atincându-ne tot ceea ce ne face ființe umane, sufletul.

      Chiar din primele secvențe ale filmului, întrebarea retorică a Monei, soția omului de știință: " -Suntem doar căi neuronale, semnale electrice și chimie? " (11:07), semnaleză convingerile ei cu privire la ideea de ființă-om-sentimente, dar și faptul că nu este de acord cu ideea clonării, desprinsă din următoarea replică: "Cred în tine, dar nu îmi place încotro unde se îndreaptă lucrurile". Cu toate acestea, neurologul Will Foster, personajul principal, disperat să-și readucă familia la viață după teribililul accident, nu ține cont de convingerile soției și, împreună cu omul de știință Ed Whittle, clonează în mod secret trupurile și le creează replici. O încălcarea a eticii este chiar acest fapt, trecerea peste dorința soției de a nu fi clonată, încălcarea dreptului ei la moarte și, în plus, punerea în pericol a demnității și unicității viitoarei clone.

       Pe lânga acest fapt, dăndu-și seama de implicațiile care vor urma, avănd în vedere că Zoe, fiica cea mică, nu a putut fi clonată, neurologul își alocă puterea de a o șterge din memoria familiei clonate, ea nemaiexistând nici măcar în amintiri, chiar dacă el însuși afirmă că: "Suntem suma lucrurilor care ni se întâmplă. "(11:06), din punct de verdere etic putând fi privit ca un gest crud de profanare a creierului celor clonați, a amintirilor lor, și a copilului Zoe.

        Chiar dacă finalul filmului este unul fericit, visul îndrăzneț al omului de a se juca de-a Dumnezeu poate avea urmări catastrofale produse în sufletul omului, dar și asupra întregii omeniri, după cum afirmă acum oamenii de știință.

Alte întrebări interesante