Limba română, întrebare adresată de eve007, 9 ani în urmă

O compunere in care sa descrii ghiocelul in 7 propozitii..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tutunaru20051
19
Ghiocelul este cea mai draguta floricica de pe pamant.Ea rasare sub plapuma alba de zapada.Petalele sunt albe ca cerul luminos ,iar tulpina verde ca iarba moale.Ghioceii sunt floricele dragi fiindca le daruiesti mamei placere!!Ghiocelul simbolizeaza prietenia,speranta,caldura in suflet.El este clopotelul primaverii vestind ca pasarile vor canta in vazduh cu armonie.Fin si prietenos fii ca ghiocelul!!



Sper ca te-am ajutat!
Răspuns de Utilizator anonim
5
Buna!

Uite aici raspunsul:
                          Primavara,anotimp al renasterii...

   Suvoaie de lumina  sparg norii de cenusa,incalzind pamantul umed si luminand copaci in floare.De sub pamantul de catifea,fir de ghiocel plapand isi face aparitia si natura-i in sarbatoare.
   Micutul si firavul ghiocel pare a fi o firava doamna ce pe cap poarta o alba si catifelata palarie.Bate un usor vant de primavara,natura renaste,si pasarelele voioase canta triluri ce rasuna-n zare.Toata natura-i in sarbatoare.
    Se intuneca si in a noptii linistetire,o divina melodie se aude dintre fire mici de iarba rasunand vesel in gama.Greierasul cu-a lui copza si cu suier de adiere canta vesel florilor,ghiocei si viorele.Chiar si micuta furnicuta se alatura la dans si din moartea iernii duse se renaste un macaz.
     Si-uite asa natura se bucura de venirea primaverii si chiar si ursul,si bursucul ies din barloace la lumina mangaietoare a soarelui si seara sarbatoresc alaturi de restul gazelor si a florilor.
Alte întrebări interesante