Limba română, întrebare adresată de boscutad, 9 ani în urmă

O compunere in care sa folositi cuvintele :dumineata, racoare, lumina, nufar, bucurie, liniste, raze.sa fie de 15 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeacorina3
6
Era o dimineata frumoasa.Raze calde dezmiarda pamantul.Lumina trandafirie a rasaritului  se reflecta in apa care tinea la suprafata un nufar frumos.
       In padurea deasa se lasase o liniste nemarginita.Nici urma de animal nu se vedea.
Parca totul murise,zilele de bucurie se terminase in padure.Dintr-o data o pasarea sa asezat pe creanga unui copac si incepuse sa ciripeasca de zor.Cantul ei dumnezeesc se auzea peste mari si tari.Cu timpul toate  animalele au venit in padure  ele au descoperit ca un loc pe care le-au crezut urat poate deveni frumos cu ajutorul lor.
Seara o racoare se lasase peste padure si peste satul de alaturi.Dar a doua zi de dimineata toate animalele se bucurau de vremea frumoasa unele vroiau sa se duca la scaldat in lacul limpede.Soarele rosu ca para  focului era si el fericit.El mai mult se bucura de bucuria animalelor.Pana si sateni de langa padure erau tare mandri ca padurea nu mai e singura.Ani au trecut padurea  e din ce in ce mai frumoasa.
       Din ziua acea padurea nu si-a mai plans de mila acum nu mai e singura  asa cum credea ea ca va ramane.Animalele sunt foarte protectoare cu 'mama' lor.
 Totul sa terminat cu bine padurea  e fericita.





SPER SA ITI PLACA
DAI CE TITLU VREI
SI IARTA-MA DACA AM GRESIT LA SCRIERE

boscutad: Iti multumesc tare mult
andreeacorina3: cu placere
Alte întrebări interesante