Limba română, întrebare adresată de wwanamariaww, 9 ani în urmă

O compunere in care sa imi prezint opinia in legatura cu diferenta dintre asteptarile elevilor legate de viata de licean si realitatea acesteia.Va rog urgentt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristydinamo52
52
În opinia mea, fiecare elev așteaptă terminarea școlii generale pentru a intra la liceu, un pas mare pentru el, un pas pe care il face cu speranța că la liceu se schimbă totul, că o să fie diferit față de școala generală, dar nu va fi chiar așa.
În primul rând, elevii nu au idee de ce vor să facă asta, ei cred că liceul este locul unde poți face ceea ce dorești, când și unde dorești. "Viața de licean'' nu este viața pe care ei o văd a fi ''roz'', viața de licean te schimbă, dar trebuie să ai mare grijă cum te schimbi, nu trebuie să te lași influențat de persoanele mai mari sau mai ''inteligente''. 
În al doliea rând, trebuie să-ți alegi cu cap ''viața'' pe care vrei s-o duci într-un liceu, nu trebuie să faci pași greșiți, iar dacă i-ai făcut, repară-i.
Poate mulți se tem de acest pas, poate mulți și-o iau în cap, poate viața lor se schimbă. Însă, liceul, este cea mai frumoasă perioadă a vieții, locul din care ieși cu amintiri minunate pe care nu le poți uita, pe care nu vrei să le uiți. Profesorii, prietenii, orele grele, pauzele, fericirea pe care o simți când sună clopoțelul, acestea sunt lucruri pe care nu o să le mai ai vreodată. 
În concluzie, viața de licean este și va fi cea mai frumoasă amintire, dar este o amintire pe care tu ți-o vei face frumoasă. 
P.S Sper ca te-am ajutat, mi-a placut sa fac asta, chiar acum am terminat liceul..

wwanamariaww: Mersi multt
wwanamariaww: Bafta multa in continuare.
Alte întrebări interesante