Limba română, întrebare adresată de Ely2004, 8 ani în urmă

O compunere in care sa prezint o intamplare din vacanta de iarna va rogg:((Dau coroana:D

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
1
  Iarna și-a făcut apariția și în satul bunicilor mei, acoperindu-l cu un strat pufos și alb de nea, iar eu eram nespus de fericită că îmi petrec vacanța de iarnă alături de ei.
  Casele abia se vedeau, fiind ascunse sub omătul pufos. Priveam peisajul de basm impresionată. Derdelușul se înfățișa măreț în fața mea, iar eu îmi doream mult să mă dau cu săniuța pe el. M-am întristat, pentru că nu aveam o săniuță. Bunicul m-a chemat în atelierul său și mi-a făcut o supriză imensă. Mi-a făcut o săniuță frumoasă, roșie! 
-Draga mea, acum ai o săniuță frumoasă, care te așteaptă să vă jucați pe derdeluș! Îmi spuse bunicul zâmbind.
-Mulțumesc, bunicule! Este un cadou deosebit! Îi mulțumesc eu, pupându-l pe obraz.
Mi-am luat săniuța și am mers pe derdeluș mai fericită ca oricând. Erau deja mulți copii pe derdeluș care parcă zburau cu săniile lor. Lângă un copac, era o fetiță mică care nu se juca. Stătea și ne privea sfioasă, iar eu m-am dus lângă ea și i-am spus:
-Bună, fetițo! Nu vrei să te joci cu mine? 
-Eu...? Nimeni nu se joacă cu mine! Eu stau doar și privesc...
-Hai! Urcă pe săniuța mea roșie să ne jucăm! 
Fetița a urcat pe săniuță și ne-am jucat toată ziua împreună. Însă noaptea a sosit și toți ne-am retras către casele noastre.
  Le-am povestit bunicilor despre noua mea prietenă și aceștia m-au felicitat că am fost o fată bună și atentă la cei din jur. Nu o să uit niciodată vacanța petrecută la bunici! 

Alte întrebări interesante