Limba română, întrebare adresată de anaanca2008, 8 ani în urmă

O compunere în care sa scriu o întâmplare petrecută în luna mai pe perioada de restricție Vă rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FairGirl
1

Întâmplarea din carantină

  • Era o zi frumoasa.Afara era un soare stralucitor,dar nu puteam sa ma bucur de el ,eram in carantină.Bunica croșeta. Mama se plangea ca nu a mai fost la salon de 2 luni.Iar fratele meu se juca pe calculator,ca de obicei.
  • Ofticat ca nu pot ieși afară ,am decis sa pictez peisajul minunat care statea dupa geam.Însa cand vroiam sa incep sa pictez am observat doi porumbei .Ei stateau la geam .M-am apropiat încet încât sa nu-i speriu.Ajuns acolo am deschis geamul iar ei au început sa "țopăie" .Am luat puțină paine si le am pus sa mănânce.Au fost foaete fericiți.
  • Mama a strigat la mine cu un ton gros:

-Rareș,ce faci acolo ?

Speriat am închis geamul si am tras draperia.Mama mi-a spus sa ma dau la o parte.Nu am avut de ales ,mam dat la o parte .Cand a vazut porumbei ma certat grav. Mi-a spus ca știu ca n-am voie cu porumbei .Din acea zi 10 mai ,nu am mai avut deschis geamul

porumbeiilor.

P.S:Sper ca te am ajutat,cu placere!

Răspuns de winterblxssom
1
Era o zii de carantină din luna mai. Toți stăteam în casă și făceam diverse. Bunica citea, fratele meu vorbea la telefon, iar mama făcea un rebus. Doar eu făceam teme în camera mea. Mă chinuiam la un exercițiu de la matematică. Am chemat-o pe mama să mă ajute. Ea mi-a explicat cum am putut, dar eu nu am înțeles. Mai mi-a explicat odată, dar în alt mod. Am făcut poze temei și i-leam trimis profesoarei. Dumneai mi-a raportat că nu este bine. Mama, mai având puțină răbdare, mi-a spus din nou cum să fac. Din nou nu a fost bine.
Familia mea trebuia să ia masa.
-Tu nu mănânci până nu termini exercițiul ăla, că este așa simplu !
Atunci am început să plâng. Era ora 18:56 și eu deja mă pusesem la somn pentru că un exercițiu m-a încurcat. Mama observând că nu l-am făcut, m-a trezit următoarea zi la ora 04:24 și m-a obligat să îl rezolv.
Alte întrebări interesante