Limba română, întrebare adresată de cameliabobi, 9 ani în urmă

O compunere narativa de 10-15 randuri in care sa preziti o intamplare reala sau imaginara intro dupa amiaza de iarna,in care sa folositi urmatoarele cuvinete:orgoliu,am tresarit,miresme,stingher,uliu,se revarsa,amagitor,m-a intampinet scanteietor.
Va rog am nevoie urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crinairin
9
   Intr-o dupa amiaza,de iarna friguroasa,rataceam singur prin padurea satului incercand sa-mi oglindesc ochii in linistea ei si aducandu-mi aminte de miresmele ei de altadata.
   Mergand pe cararea pe care numai eu o stiu,stingher urmaream cerul dar si pamantul.Deodata am tresarit ,privind peste coroanele copacilor golasi,un uliu se rotea cautand ca si mine ceva.Eram doar noi doi in linistea adanca a padurii.Amagitor,m-a privit din inaltul cerului parand sa ma intrebe de ce pasii ma poarta in raiul sau.Orgoliul nu-mi dadea pace sa-l sfidez.Parea ca ma urmareste ca o prada,il admiram si totodata il uram.El avea aripi,putea sa zboare,netulburat,linistit,liber si fara ganduri,fara griji,fara efort.La un moment dat,a planat aproape de mine si m-a intampinat scanteietor.Imi cerea sa plec,dorea ca el sa fie singurul rege al padurii in acel moment.Privirile ni s-au incrutisat si ochii neimblanzitori ai uliului m-au determinat sa ma plec,sa ma intorc din drum pe aceeasi carare.
 El m-a privit cu o ultima sclipire a ochilor sai mari si-apoi si-a luat avant spre inaltimi.Era fericit si eu la fel,l-am inteles.Linistea paduri se revarsa netulburata peste iarna neimblanzita.
Răspuns de ste
8
Stateam stingher in varful dealului din satul bunicilor ,intrebandu-ma daca nu ar fi 
bine sa ma dau cu sania ,deoarece noaptea precedenta ninsese abundent in sat.
Fiind "baiat de la oras",adica doar vizitator pe timpul vacantelor in sat, ma incerca
un amestec de teama dar si de orgoliu la gandul sa...nu ma fac de ras fata de 
tovarasii mei de joaca. Zapada m-a intampinat scanteietor in acea dupa-amiaza
linistita de iarna ,iar miresme de cozonaci copti simteam cum se revarsa prin aer 
pana la inaltimea dealului de unde , ca un uliu, doream sa-mi fac curaj si sa pornesc cu sania pana in vale. Eram prins intre aceste dorinte confuze : cea de 
curaj si cea de renuntare ( din prudenta) ,mai ales ca mirosul cozonacilor imi 
dadeau in mod amagitor senzatia de foame. Am pendulat cateva minute in acest
hatis al dorintelor incerte ,pana in momentul in care am fost inghiontit de amicii mei ,astfel incat am tresarit din dulcea visare .

ste: cu placere
Alte întrebări interesante