Limba română, întrebare adresată de shiningstar22, 8 ani în urmă

O compunere narativa despre o intamplare petrecuta la colindat, nu trebuie sa fie reala, minim 100 de cuvinte.
PS: daca dati raspunsuri doar ca sa primiti punctele, dau raport :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RudiRodi
2

Răspuns:

 In noaptea de colindat ne-am strans totii prieteni, pentru a raspandi peste tot vestea ca Domnul S-a nascut. Era foarte frig, dar asta nu ne-a impiedica sa ne indeplinim planul, mai ales ca eram convinsi ca o oriunde vom poposi, rasplata pentru folosirea cu iscusinta a vocilor noastre va fi multumitoare. Prima noastra destinatie a fost la hanul domnului Ion, care astepta intotdeauna colindatorii cu bratele deschise, primindu-i cum se cuvine. Dupa ce i-am spus vestea am continuat inca 2-3 ore in sat pentru a spune tuturor. In timp ce colindam cat ne tineau plamanii, folosindu-ne glasurile astfel incat ascultatorul sa le considere o mangaiere, de pe streasina casei un turture de gheata cade cu zgomot in crestetul lui Robert. In acel moment, doamna Serena de la casa respectiva a actioneaza exact asa cum trebuie, ingrijindu-ne foarte bine prietenul mai putin norocos decat noi.

  Cand am ajuns la ultima casa care o mai aveam de colindat Florin a auzit un latrat de caine, latratul se auzea din ce in ce mai tare, dar noi tot am colindat acea casa deoarece era ultima pe care o mai aveam. Domnul Vasile care locuia in casa era cam morocanos de fel, nu prea primea colindadori. Am fost placut surprinsi cand domnul Vasile ne-a bacat in casa pentru a ne incalzi, acesta ne-a dat si ciocolata calda. Dupa ce am terminat de colindat toti ne-am dus la casele noastre, deoarece eram rupti de oboseala.

Explicație:

Răspuns de superman48
1
Era seara ajunului, împreuna cu prietenii mei ne-am hotărât sa mergem la colindat. Am repetat un colind pe care sa îl știm toți și am plecat. Nu am mers pentru bani, voiam sa ne distram. Chiar așa a fost ne-am distrat super tare și vrem sa repetam experiența.Am fost la multe case și am primit și câțiva bani pe lângă dulciuri și fructe. Când ni se făcuse frig plecasem fiecare acasă la el.
Alte întrebări interesante