Limba română, întrebare adresată de felylupido, 9 ani în urmă

O compunere narativă în 8-10 rânduri despre cum a fost în seara de Moș Nicolae ! Mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Galika
4
Povestea lui Mos Nicolae care vine in fiecare an, punctual, cu aromele primelor portocale care inmiresmau zilele de iarna ale copilariei noastre,ne simtim din nou legati, prin firul amintirilor de acele vremuri calme ale copilariei. Ati pregatit cizmele? Mos Nicolae vine si in acest an.

Seara lui Mos Nicolae 
Povestea lui Mos Nicolae - In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime 
Răspuns de dandanel
4
Odata mama mia spus ca exista Moș Nicolae,eu cand am auzit nu am bagato in seama...   .Mama mia spus ca aduce multe cadouri.Mai era doar o saptamana pana la Moș Nicolae.Eu mi-am facut scrisoarea la Mos Nicolae.Am puso in geam.In scrisoare scrie:Draga Moș Nicolae,Te rog frumos sa-mi aduci cadouri multe multe,Nu cer sarea si marea cer doar niste dulciuri!Moș Nicolae era pe datga de 6 Decembrie.Mai erau doar 3 zile pana in 6 Decembrie!Am venit de la scoala mam uitat in geam!Geamul era gol!Eu mam apucat de plans ca nu mai era scrisoarea in geam!Mama mia spus ca a venit mosul si a luato.Acum este seara da Moș Nicolae,mosul venise repede la mine!Și asa a fost Moș Nicolae la mine acasa!SFARSIT!

dandanel: e buna?
felylupido: Da ..Multumesc !
dandanel: cu placere
Alte întrebări interesante