Limba română, întrebare adresată de Baftă, 9 ani în urmă

O compunere o intamplare la piata va rog sa fie mai de clasa a 8-a , nu puierile

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
9
Atitudine la ... piaţă

Soarele de vară, mare, ademenitor, dar încă nu-i răspund provocării. Ies cu pas odihnit spre piaţă. Respir vara ritmic, întocmai ca şi tic-tacul inimii sau al timpului.
Lume destulă. Pieţari coloraţi. Care mai de care cu reclame încântătoare şi preţuri pe măsură. Aud: ,, doi la leu, dar hai luaţi, proaspătă ... salată proaspătă ...!"
Mă opresc lângă o bătrână liniştită care-şi vinde marfa din priviri:taraba-i curată şi ordonată! Ispitită de exterior, o rog să-mi dea trei legături de salată, trei de ceapă, trei de spanac şi una de busuioc. Ochii sunt mai luminoşi, iar busuiocul miroase atât de bine ... 
Liniştea pieţii este întreruptă de ţipete. Mă înfioară. Un suflet ce-l ştiu că-i sărac cu duhul este apostrofat de-o pieţară colorată. Toată lumea se uită şi ... râde.
 Este prea mult pentru mine şi intervin politicos, dar ferm. O invit pe doamna colorată să-şi pună vrednicia minţii sale cu una măcar egală cu a sa putere ... Lumea se opreşte din râs. Atitudinea mea aduce linişte. Sufletul sărac cu duhul pleacă în ale sale drumuri. Eu îmi iau verdeţurile şi păşesc spre casă. Simt c-am făcut ce trebuia, altfel n-aş fi fost eu. 
Soarele de vară mă atinge uşor a mângâiere şi-a şoaptă: te aştept la apă ... 


Utilizator anonim: Cu drag!
Utilizator anonim: Şi eu mulţumesc!
Răspuns de alexandrafcsb123
5
                                                    La piata
Intr-o zi insorita de vara ,eu si familia am hotarat sa mergem pana in piata .Soarele ne ofera raze de foc si misterioase .Imnurile calde ale pasarilor rasuna peste totul si este peste totul minunat .Ce frumoasa e vara !
Acum ,ne-am pornit sa mergem .La intrare in piata ,se vedeau multe lucruri frumoase si obiecte de valoare.Insa ,nu era numai atat ,la intrare era o batrana foarte saraca cu doi copii langa ea .Cerea ajutorul oamenilor care intrau in piata ,dar pe unii oameni nu ii interesa si cativa oameni cu sufletul mai mare se oprea si ii mai oferea cate o moneda sau ceva de mancare .Cand am vazut-o ,mi sa facut mila de ea ,deoarece nimeni nu prea se interesa de batrana .Mama a ajutat-o cu niste bani ,apoi a mers si a cumparat o paine ,sa aiba ce manca pe cateva zile ea si nepotii ei ,fiindca ei erau foarte saraci si lucrau cu ziua pentru a se intretine zi cu zii .Batrana saraca si copii ne-au multumit foarte mult si ne-a spus sa avem multa sanatate si sa fim rasplatiti .Ne-am bucurat ca i-am facut o fapta buna unei familii sarace .Deci ,trebuie sa ne multumim cu tot ceea ce avem ,ori putin sau mult ,deoarece orice zii este un dar de la Dumnezeu .Trebuie sa fim multumiti de viata noastra si sa pretuim tot ce avem pe lume ,inclusiv sa ne iubim familia si sa fim bucurosi de ziua respectiva si ca am avut de mancare ,am trait si am putut fii fericiti .Eu si verisoara mea am invatat o noua lectie de viata ,adica sa daruim mult si sa fim fericiti cu tot ce avem si sa ne multumim totdeauna !
Alte întrebări interesante