Limba română, întrebare adresată de bya54, 9 ani în urmă

o compunere "sarbatorile anotimpului alb"
va rog urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elenaevsei
2
anotimpul alb e frumos.
iarna are urmatoarele sarbatori sf.nicolae , craciunul(nasterea lui iisus) si revelionul .toate sunt frumoase dar cel mai mult imi place (cel care iti place) pentru ca (scrii tu de ce iti place).
iubesc iarna cu sarbatoriile ei

Răspuns de Emona
1
                                            Sarbatorile timpului alb
Primavara , vara , toamna si iarna...
De cand eram mica , imi placea sa vad cum ninge afara. Mii de fulgi gingasi , sclipitori coboreau incet , incet si foarte gratios. Mergeam afara cu sora mea facand om de zapada cu un varf de turture , faceam ingerasi pe zapada , unde mai prindeam si noi cheata ne dadeam , dar mereu cadeam jerpenindune papucii din cauza deformari chetii.  
Mama mi-a spus intr-o zi ca i Mos Craciun ne va aduce daruri si dulcuri. Mama mea s-a apucat de facut biscuitii , cozonac , inca imi aduc amite mirosul miresmat al cozonacului gata din cuptor.
Tata ne intampina cu bradul pe umar , si globuri mari cat o palma. Incepem sa il impodobim. Incepem sa colindam la rude , stand la ei mancand, venind vremea de a merge acasa , de a i primi pe oaspeti cu bunatati de casa : ciocolata calda , prajiturele , cozonac , fructe , legume , supe de 2 feluri.
Venise timpul sa ne culcam. Dimineata trezindu-ne ne  napustim pe cadouri.
Eram foarte fericiti ca anul asta Mosul ne-a adus foarte multe cadouri!.
Alte întrebări interesante