Limba română, întrebare adresată de alexclaudytza, 9 ani în urmă

o compunere sau un text cu titlul zambila imi trebuie urgent va rog sa ma ajutati!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 123RAUL456
7
                                                 Zambila
Era odata o biata zambila care statea singura singurica pe un câmp. Spera ca va veni cineva si o va culege ca sa nu mai ramana singura pe camp, dar nimeni nu o culese. Dupa un timp, sperand in continuare ca va fi culeasa, a venit o familie pe acel camp unde era zambila. Acea familie venise sa faca un picnic. S-au asezat pe iarba si au inceput sa manance. O fetita din acea familie care se numea Maria vazuse acea zambilă singură pe câmpul unde isi facusera ei picnicul. S-a dus inspre zambilă si s-a uitat la ea. Fetita a zis:
-Ce zambilă frumoasă! Ce n-as da sa fie a mea!
Zambila vazand ca fetita vrea sa o culeaga, a inceput sa zambeasca. Fetita s-a apropiat de zambila si a culeso. A mirosit zambila si a luat-o la ea acasa. A pus-o intr-un ghiveci si a pus-o la geamul camerei ei unde se iveau razele soarelui. In fiecare zi nu uita sa ii dea apa si sa-i anta. Dupa un timp, fetita uita-se complet de zambila. Zambila se simtea din nou singura. Geamul la care o pusese fetita era mereu deschis ziua si inchis noaptea. Dar, fetita lasa geamul deschis mereu. O ciocarlie care se ducea sa isi faca un cuib pentru viitori ei puisori a vazut zambila care era singura. A zburat la ea si ciocarlia a intrebat-i:
-De ce esti singura, zambilo? 
-Sunt singura deoarece fetita care ma cules uita-se complet de mine, zise zambila trista.
-Esti de acord sa te iau de aici si sa ma lasi sa te folosesc pentru a-mi face cuibul? zise ciocarlia.
Zambila nu stia ce sa aleaga, sa ramana in continuare cu fetita sau sa se duca cu ciocarlia. Neavand de ales, zambila a fost de acord. Inainte de a pleca si-a luat la revedere de la fetita care isi facea temele. Zambila a fost luata de ciocarlie si dusa in cuibul ei. Zambila si-a gasit o noua casa si o noua intrebuintare.

Sper ca te-am ajutat.


alexclaudytza: mersii:*
123RAUL456: cu placere
Alte întrebări interesante