Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

O compunere va rog cu titlul,,Cu Stefan Cel Mare se mandreste poporul meu"
dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Cu Stefan cel Mare se mandreste poporul meu
O zi plictisitoare ca oricare alta. Eram la scoala si desigur ca aveam ora de istorie. Noua nu ne place istoria. E asa de plictisitoare...
-Buna dimineata, elevi! zise o voce calda de femeie.
-Buna dimineata! zisera elevii la unison.
Acea doamna era profesoara mea.
-Copii, astazi este o zi importanta. Am terminat cu dacii si romanii si vom trece la personalitati romanesti ce ne-au aparat tara si astazi le suntem recunoscatori pentru acest fapt. Prima personalitate pe care o vom studia este Domnia Sa, Stefan cel Mare.
Credeam ca maine vom trece la domnitori... Eh... Poate ca de-aici se va schimba ceva...
-Dupa cum stiti, Stefan cel Mare a fost domnitorul Moldovei intre anii 1457 si 1504. A domnit 47 de ani. El este cel care a domnit cel mai mult. El a purtat 44 de campanii militare si acesta s-a jertfit pentru poporul si tara noastra, dar din pacate, a murit la varsta de 65-66 de ani, nu se stie exact cand. Desi, ii suntem recunoscatori, ar trebui sa fim mandrii pentru faptele sale si mandrii ca cineva a reusit sa ne apere, iar ca astazi sa se vorbeasca din mosi stramosi despre ce a realizat aceasta personalitate.
Dupa ce doamna a terminat micuta istorisire despre acest Domnitor, ma face sa fiu mandra ca m-am nascut in aceasta tara. Nimeni nu mai zice nimic, dar...
-Doamna, mai povestiti-ne! E foarte interesant.
Aceasta ne-a explicat multe lucruri si ne-a facut sa intelegem cu adevarat de ce istoria e interesanta si de ce sa fim mandri.
Cu Stefan cel Mare poporul meu se mandreste si au de ce.
Alte întrebări interesante