Limba română, întrebare adresată de rzb1942, 9 ani în urmă

o compunre cu 2 indragostiti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pishcotzel
2
Intr-o după amiază însorită de toamna, doi îndrăgostiți se plimbau pe o alee.
Culorile vii ale toamnei se regăseau în ochii lor calzi și joviali. Aveau impresia ca pot aduna toată frumusețea acelei zile, intr-o dragoste nemaivăzuta. Fata era tăcută, cu un surâs cald și delicat, precum parfumul crizantemelor. Cu un păr castaniu unduit de adierea unui vânt cald de toamna. Îi amintea băiatului de salciile gingașe înflorite primavara. Mana mica și catifelata îi tremura de fericire când îi mângâia tamplele iubitului. El era stângaci în gesturi și priviri, iar asta îi plăcea fetei.
Aveau sentimentul acela ca se vor plimba prin viața precum se plimbau pe acea alee.
Răspuns de Anonima2002
2
Iubirea vindeca ranile

Sunt singura.Atat de singura , inchisa in lumea mea intunecata.Sunt o cauza esuata.Nimeni nu ma poate scoate din suferinta,n-am aceea lumina de care sa ma agat,sa ma scape de chinuri, sa ma scoata din acest abis intunecat care parca nu se mai sfarseste.
Ma plimb prin oras. Ma duc intr-o directie anume?Nu, merg pur si simplu la intamplare nebagand pe nimeni in seama.Cu toti m-au lasat balta, m-au tradat.Vorba aia cand tie mai greu atunci vezi cine e cu adevarat prietenul tau.Mi-au murit parinti,am ramas pustiita si numai cu amintirea.Prietenii m-au parasite. Isi bat cu totii joc de mine strigandu-ma ,,Orfana!'' mereu cand ma vad pe strada.Cu toti zic ca sunt buna de nimic, o epava , fara sperante . De multe ori m-am gandit cum ar fi daca m-as sinucide dar am zis ca punandu-ti capat zilelor, fugind de aceasta lume ca sa scapi de problem atunci as fi o lasa.Cu totii ma fac urata. Ma uit intr-o balta si-mi vad reflexia.Am ochii albastri ai tatalui si parul saten al tatei.Is chiar slabuta si destul de mare de statura.Am fost rupta din ganduri fiindca ma izbisem de un perete.Mai degraba zis un drup.Am picat pe spate murmurand un ,,Au''.
-Imi pare foarte rau, esti bine?
Murmur un usor ,,Da'' ca raspuns.Ma ajuta sa ma ridic.Cand i-am vazut fata m-am mirat vazand un inger.Era brunet cu ochii verzi.Nu era nici cu muschi da nici slab. Potrivit Era mai inalt ca mine.uitamdu-ma la el m-am simtit ca si cum el era cel care m-ar ajuta sa scap din abis.Pf, ce gandesc aici? Nici macar nu-l cunosc.
-Ma numesc Alexander.Tu cum te numesti?
-Iulia..Eu cred c-ca ar trebui sa plec, ne mai vedem.Am luat-o la fuga.Am auzind un ,,Pe curand'' de la el.
Urmatoarea data cand l-am vazut era tot pe aceeasi strada.Am incercat sa il evit cat de mult puteam dar cand sa trec pe langa el ma prinse de mana si zise:
-Buna,se scarpina cu cealalta mana la ceafa,ma intrebam daca.. sti tu ai vrea sa mergem la un suc?
Nu stiam ce sa zic..Am stat un timp cantarind lucrurile si am zis ,,Sigur''.Am mers la o cafenea din apropiere unde sunt cele mai bune prajituri.Ne-am asezat la o masa si am inceput sa discutam.Pe parcursul discutie noatre tineam capul in jos fiind intimidata fiindca nu mai statusem pe langa cineva de mult timp.Mi-a ridicat capul cu 2 degete si a zis zambind calduros:
-Nu-ti ascunde fata draguta de mine.
Eu m-am inrosit si dupa ce mi-a dat drumul n-am mai lasat capul in jos.Am tot discutat si discutat. Am aflat ca are 19 ani, pe cand eu am 17.Am vorbit despre parinti mei, a fost prima persoana careia m-am destainuit.Si el mi-a zis ca mama lui a murit de cancer.Din aceea zi in care am fost la suc am avut primul meu sarut si primul meu iubit.
El a fost lumina din intuneric, iubirea lui vindecandu-mi ranile.


Anonima2002: Sper ca-ti place
Anonima2002: corectare la descriere ochii albastri ai mamei
Alte întrebări interesante