Limba română, întrebare adresată de BurciuAndreea123, 9 ani în urmă

o compunre cu iarna minim o pagina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 178
4

Iarna alba si vesela, cu inima inghetata, a venit cu stelute albe-n frunte.

Fulgii de nea joaca prin cer ca un roi de fluturi albi. Ei cad ca faina de cernut. Sunt mari si desi, si curg ca un fluviu alb. Dansul lor este ca un dans frumos al petalelor de ciresi.

Cu o mantie alba se imbraca pamantul. Zapada se asterne ca un vesmant cald. Dealurile se vad ca prin vis, niste uriasi dormind sub zapada. Luncile si campiile s-au facut albe ca laptele, iar raurile s-au acoperit cu o pojghita subtire si au adormit ca-n povesti.

Drumurile sunt ca niste oglinzi fermecate, poleite de soarele lucitor. Vuiet surd se incovoaie pe dupa dealuri si se pierde in vai adanci.

Casele si-au pus caciuli albe si tuguiate. Ghirlandele de cristal pe geam sclipesc. Bancile s-au acoperit cu huse pufoase de nea. De prin vai clabuci de fum se preling printre pomi. Copacii tacuti, imbracati in promoroaca, poarta halate albe de dantela.

Brazii si pinii sunt imbracati in cojoace grele de zapada. Plopii sunt ca niste fantasme albe pierdute-n zare. Crengile stejarilor au manusi de puf. Zapada s-a asternut pe ele ca o beteala. Padurile cu tulpini ciucurate de ninsoare par cercelate cu flori de zarzari si corcodusi.

Copiii zburda pe derdelus si fac matanii. Saniile cu zurgalai aduc bucurie-n sat. Clinchetele zurgalailor aluneca-n vale.

Ce frumos este acest anotimp, iarna!


Alte întrebări interesante