Limba română, întrebare adresată de alexgabi6431, 8 ani în urmă

o compunre de 4 10 randuri traita de tine la tara 4 verbe 4 substantive 4 adjective​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maria6736
0
Era vara .
Eu impreuna cu sora mea era la tara la bunica . Eram fascinate de norii care aveau diferite forme pe cerul senin .
La un moment dat aud un chelacait de catel din gradina , care parca ma striga .
M-am dus in gradina sa vad ce este , si cand ma uit , era un puisor de catel micut care era ranit , sub lemne . In acel moment nici nu am stat pe ganduri si l-am scos .
I-am dat apa si mancare iar dupa am observat ca se obisnuise cu mine , m-ai m-am jucat putin cu el si apoi si eu ma obisnuisem cu el si deja imi era foarte drag .
Am stat cu el pana seara i-ar dupa stiam ca trebuia sa imi i-au ramas bun de la el deoarece bunica mea nu mai voia un catel .
In acel moment nu mai aveam nici un chef , eram asa de suparata incat nici nu mai mancam .
A doua zi , fiind suparata inca , bunica si sora mea dandu-si seama de asta m-au lasat sa o i-au , dar nu il mai gaseam , eram speriata , toata ziua aceea am cautat-o , am intrebat toti oamenii care treceau pe strada , pana cand am intalnit o fata , o fata cu ochi albastri si increzatori , am intrebat-o si pe ea si ea mi-a zis ca a vazut o fata cu catelusa mea .
M-a dus la aceea fata si ea tot nega , i-am spus ca il sun pe tati daca nu vrea sa mi-o dea dar , tot nimic . Cand ajunsem la colt ma intoarse si imi spuse ca parca stie ceva de o catelusa alba .
Mi-a aratat-o dar nu a vrut sa mi-o dea , a chemat-o le mama ei iar mama ei tinea cu mine , asa ca m-a chemat in curte sa o iau . Am luat-o si am plecat , si asa m-am facut cu o catelusa frumoasa care acum pajeste curtea .

maria6736: Scz ca este atat de lunga
Alte întrebări interesante