Limba română, întrebare adresată de asea12, 9 ani în urmă

o compunre despre un lup mic ce abia a esit din culcusul sau

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BookLover16
0
Departe, în peșterile depărtate unde frigul domina mai mereu, se nasc mai mulți pui. Dar soarta a făcut ca din trei puișori sa nu supraviețuiască decât unul. În timp ce haita e la vânat, mama își privește cu blândețe puiul.
Micuțul erou este suberb: are blana cenușie, iar botul îi este mai albicios.
Acesta iese afară de cum vede acea ciudățenie pe care mama lui o considera "zapada". "Ce mai e și asta" se întreabă el.
După ce sovaieste puțin, începe sa se joace și sa se rostogolească prin zăpada proaspăt căzută, descoperind astfel iarba verde.
Începe sa sape tot mai adânc, pana când un petic mai mare de iarba iese la iveală.
Începe sa ningă din nou, iar mama își cheamă puiul la adăpost, dar acesta este mult prea fascinat și distracția este prea mare; începe sa alerge mai departe, fiind incredibil de voinic și iute pentru vârsta lui.
Ajunge în pădure, unde o haita de lupi îl înconjoară. Puiul este speriat, încremenit, nu mai știe ce sa facă. Sa fuga? Sa rămână? "Trebuia sa-ti ascult mama" suspina cu ochii în lacrimi.
Când un lup din haita este gata-gata sa sară pe el, mama apare de nicăieri și îl pune la pământ. Ceilalți lupi sunt gramada pe ea.
Puiul nu poate sta degeaba. Fără nici o urma de frică, se arunca în vârful lupilor unde musca urechea unui lup, de îi da sângele. Lupul rănit de întoarce, punandu-l la pământ pe bietul pui.
Dar mama a încercat cumva sa scape din mijlocul luptei, acum lupii luptandu-se unii cu altii. Își înșfacă puiul și aleargă ninsoare pentru o viață, ci pentru doua. Aceștia ajung la peșteră teferi și nevătămați, puiul invatandu-si lecția de mic.

Sper ca te-ai ajutat! ;) :)
Alte întrebări interesante